Fashion

Van Bommel: stijlvolle herenschoenen

David1867 views

In de Zuid-Europese landen weten ze behoorlijk goed hoe je mooie schoenen moet maken, maar ook in eigen land zijn er een aantal ontwerpers actief die absoluut topschoeisel produceren. Eén van de meest bekende en kwalitatief goede schoenmakers is Van Bommel, een bedrijf dat een geschiedenis van enkele honderden jaren heeft.

De schoenen van Floris van Bommel staan bij de kenners vooral bekend om hun stijlvolle geklede uiterlijk. De meeste schoenen van de producent zijn stijlvol genoeg om bij een chique outfit gedragen te worden, maar tegelijkertijd ook voldoende casual voor een smart casual outfit, een prima combinatie!

Stijl door honderden jaren ervaring

Dat de schoenen van Van Bommel zo goed bekendstaan, is geen toeval. De geschiedenis van het merk reikt namelijk tot het jaar 1734, toen de broers Adrianus en Christianus van Bommel als schoenmaker aan de slag gingen. Ruim honderd jaar later was Van Bommel één van de belangrijkste producenten van militair schoeisel ten tijde van de Frans-Duitse oorlog.

De reputatie van kwaliteit heeft Van Bommel sinds deze vroege jaren nooit meer verloren. Er bestaat tegenwoordig een klein onderscheid tussen ‘Van Bommel’ en ‘Floris van Bommel’, waarbij de laatste een telg is van de Van Bommel-familie die zelf de schoenen ontwerpt. De twee merken zijn sterk met elkaar verbonden.

Van Bommel: nette schoenen van hoge kwaliteit

Het merk Van Bommel produceert met name stijlvolle schoenen voor nette gelegenheden. Hierbij wordt vaak gekozen voor een klassiek model, waarbij met name de kwaliteit van het materiaal erg opvallend is. De schoenen gaan lang mee en zijn grotendeels met de hand gemaakt. Je weet hierdoor altijd zeker dat de schoenen daadwerkelijk goed in elkaar zitten.

Ook positief is dat de schoenen in verschillende breedtematen geproduceerd worden, wat lang niet voor ieder schoenenmerk geldt. Hierdoor kan er altijd gekozen worden voor een comfortabel model.

Van Bommel schoenen worden grotendeels met de hand gemaakt en hierdoor van zeer hoge kwaliteit.

Floris van Bommel: talentvolle ontwerper van opvallende schoenen

Floris van Bommel is één van de jongste telgen van de schoenmakersfamilie Van Bommel en gooit hoge ogen met zijn ontwerpen. De schoenen van Floris van Bommel zijn vaker iets meer casual dan de schoenen van hoofdmerk Van Bommel en hebben ook vaak een iets meer gedurfd uiterlijk. Zo hebben veel schoenen van Floris van Bommel bijvoorbeeld blauwe veters. Ook bijzondere patronen en kleurverlopen zie je veel terug in de schoenen van Floris van Bommel.

Dat de schoenen iets meer casual zijn, doet overigens niets af aan de kwaliteit van de schoenen van Floris van Bommel. Ook Floris van Bommel staat garant voor kwalitatief zeer goede schoenen die ontzettend lang meegaan. Met schoenen van Van Bommel of Floris van Bommel kan je eigenlijk nauwelijks in de fout gaan.

De schoenen van Floris van Bommel zijn iets opvallender en gedurfder dan de modellen van Van Bommel.

Leave a Response