WonenLifestyle

Bouw- of verbouw op een duurzame manier met gebruikte bouwmaterialen

Dion966 views
Bouw- of verbouw op een duurzame manier met gebruikte bouwmaterialen

Bouw- of verbouwplannen? Wil je de tuin een make-over geven? Dan is de eerste reflex vaak om naar de bouwmarkt te gaan en daar flink wat geld af te tikken voor de benodigde materialen en producten. Maar is het nodig om alles nieuw aan te schaffen? Het is in ieder geval niet de meest duurzame manier om te bouwen en verbouwen. Je kunt ook circulair denken en gebruikte bouwmaterialen een tweede kans geven. Deze kun je inslaan bij Gebruiktebouwmaterialen.com.

Bouwmaterialen van prima kwaliteit

Laten we voorop stellen dat je geen genoegen moet nemen met materialen die niet in goede staat verkeren. Maar gebruikt staat niet gelijk aan beschadigd. De gebruikte bouwmaterialen die je koopt bij Gebruiktebouwmaterialen.com zijn zorgvuldig behandeld en waar nodig opgeknapt voor hergebruik. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het tweedehands krijgen. Van hout en kozijnen tot tweedehands deuren, ramen en zelfs trappen.

Betere prijs-kwaliteitverhouding dan nieuwe bouwmaterialen

Nu denk je wellicht dat vanwege het opknappen van de materialen de prijs van de gebruikte bouwmaterialen weinig zal verschillen van nieuwe, ongebruikte producten. Dit is niet het geval. In vergelijking met de standaard bouwmarkten zijn de te hergebruiken materialen juist een heel stuk goedkoper. Dit terwijl er kwalitatief niets mis mee is. De prijs-kwaliteitverhouding is daarom juist beter bij het gebruik van tweedehands bouwmaterialen dan bij bouwmarkten waar je nieuwe producten koopt.

Gebruikte bouwmaterialen

Duurzamer alternatief

In deze tijd worden we allemaal geacht bewuster bezig te staan met de staat van onze planeet. Duurzamer leven, duurzamer het huis verwarmen, duurzamer autorijden. Ook het hergebruiken van materialen is een stuk duurzamer dan het telkens maar terugvallen op nieuwe materialen en daarmee bijvoorbeeld het op grote schaal kappen van bomen in stand te houden. Dit terwijl het heel goed mogelijk is om circulair te handelen bij het bouwen of verbouwen van je huis of het inrichten van je tuin. Is het bovendien niet ook leuk om goede sier te kunnen maken met bijvoorbeeld een prachtig heringerichte tuin en daarbij te kunnen vertellen dat het met hergebruikte bouwmaterialen gedaan is? Mede door jou is een lagere productie van nieuwe materialen nodig, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot.

Eerste huis

Vaak zijn jonge mensen die hun eerste huis kopen al blij dat ze de koop rond hebben kunnen krijgen en is het budget dat overblijft om de woning naar smaak op te knappen beperkt. Geldt dit voor jouw kind of iemand in je omgeving? Wijs ze er dan vooral op dat ze niet per se aangewezen zijn op het aanschaffen van dure, nieuwe materialen en – naast het verzamelen van meubels op Marktplaats – gebruik kunnen maken van goedkopere tweedehands bouwmaterialen die uitstekend voldoen. De kans is aanwezig dat men zelf nog niet de weg weet naar een aanbieder met een breed aanbod aan gebruikte bouwmaterialen, en jouw tip kan dus waardevol zijn op weg naar een betaalbaardere verbouwing.

Waar komen gebruikte bouwmaterialen vandaan?

Het is niet zo dat de gebruikte bouwmaterialen die je aanschaft een anonieme herkomst hebben. Integendeel, de herkomst van de materialen is bekend. Vaak betreft het materialen die tijdig in veiligheid gebracht zijn voor de sloop van een pand. Deze worden zorgvuldig gedemonteerd, zodat ze onbeschadigd vervoerd kunnen worden en in goede staat hergebruikt kunnen worden. Hiermee ontstaat een zogenaamde win-win-win-situatie: de eigenaar van het gebouw bespaart op de stortkosten, de verkoper van de gebruikte bouwmaterialen kan er handel mij drijven en jij als klant betaalt een lagere prijs voor bouwmaterialen.

Leave a Response