Gadgets

Comfortabel streamen onderweg op je smartphone: dit heb je nodig

Redactie MannenNieuws632 views
Comfortabel streamen onderweg op je smartphone

Dankzij allerhande streamingsdiensten die tegenwoordig aangeboden worden, hoeven we ons nooit meer te vervelen. Er zijn veel meer films, series en programma’s te kijken dan je tijd voor hebt. Ook als je onderweg bent, want je kunt natuurlijk ook gewoon naar streams kijken via apps op je smartphone. Wat heb je nodig om comfortabel onderweg te kunnen streamen op je smartphone?

Wifi of onbeperkte data

Thuis stream je via de wifi, of via een bekabelde internetverbinding op een computer of smart tv. Je hoeft je dan nergens druk over te maken en je kunt gewoon onbeperkt streamen. Onderweg is dat een ander verhaal, want daar profiteer je niet van je ‘vaste’ internetabonnement. Dat is wel een probleem, want bij het streamen van video en in mindere mate ook muziek wordt ontzettend veel data verbruikt. Er is niet veel meer dan twee uur constant streamen nodig om 2 GB aan data te verbruiken. Dat is wel een probleem als je in je belbundel maar een paar GB aan datategoed hebt. Waar mogelijk maak je natuurlijk gebruik van lokale wifi, maar het hoge dataverbruik kan elders natuurlijk erg beperkend werken. Kies daarom voor een sim only abonnement met onbeperkte data. Zo kun je voor relatief weinig geld ook onderweg onbezorgd en onbeperkt alles streamen wat je maar wilt. Mits je goede ontvangst hebt, natuurlijk.

Powerbank

Een andere beperkende factor bij het streamen is de accu van je smartphone. Je telefoon verbruikt het meest stroom wanneer het scherm aan staat, en bij het streamen van video is dat natuurlijk het geval. Zo gaat je batterij er snel doorheen, terwijl je er toch zeker tot op je eindbestemming mee wil kunnen doen. Om je niet beperkt te hoeven voelen door de beperkte capaciteit van de accu van je smartphone, is het slim om een opgeladen powerbank mee te nemen, zodat je je telefoon ook onderweg kunt opladen en gewoon door kunt gaan met naar streams kijken!

Telefoon met 90 of 120 Hz verversingssnelheid

Telefoon met 90 of 120 Hz verversingssnelheid

Je hebt streams kijken en je hebt lekker streams kijken. Het verschil daartussen wordt voor een deel beïnvloed door de capaciteiten van het scherm van je telefoon. Veel smartphones hebben nog een scherm met een verversingssnelheid van 60 Hz. Niet dat daar nu iets mis mee is, maar als er veel beweging is op het scherm, wordt dit hierdoor niet soepel weergegeven. Daarvoor is een hogere verversingssnelheid nodig. Als je écht comfortabel naar streams wilt kijken op je telefoon, kun je daarom beter upgraden naar een smartphone waarvan het display een verversingssnelheid van 90 of 120 Hz heeft. Het nadeel hiervan is wel weer dat het meer vergt van de accu van je telefoon en deze dus sneller leegloopt.

Oordopjes of koptelefoon

Deel je een ruimte met andere mensen en wil je streamen, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, in een wachtkamer of in de auto? Dan hoeven anderen niet gedwongen mee te genieten van jouw entertainment. Wees geen aso en gebruik gewoon fijne oordopjes of een fijne koptelefoon. Dat verbetert je ervaring van het geluid dat bij de stream zit.

Verder kun je eventueel ook nog overwegen om een telefoonhoesje te kopen voor je smartphone waarmee je telefoon in een handige kijkhoek ergens kunt neerzetten. In de trein kan dit bijvoorbeeld op het uitklaptafeltje dat achter op de stoel voor je zit.

Leave a Response