Wonen

Creëer de ultieme vakantie op je eigen balkon

Dion1026 views
Creëer de ultieme vakantie op je eigen balkon

Het warmere weer is in aantocht, net als de tijd dat we normaliter zomervakantie houden. Alleen gaat het dit jaar allemaal anders dan we gewend zijn en graag gewild hadden. De vakantie naar Spanje of Italië zit, er je daar überhaupt al geld voor had, niet in. Dat betekent vakantie vieren in eigen land, en voor velen houdt dat rondom de eigen woning in. Ook daar is ontspannen natuurlijk best mogelijk, als je je best doet om er wat van te maken. Maar wat als je niet eens een tuin hebt, maar enkel een balkon? We geven tips voor hoe jij voor jezelf de ultieme vakantie kunt creëren op je eigen balkon.

Opleuken

Probeer iets te maken van je balkon, zodat het toch nog een beetje voelt als een tuin. Er zijn verschillende dingen die je daarvoor kunt doen. Koop bijvoorbeeld plantjes die bloeien in de late lente of in de zomer en plantenbakken die je aan de reling van je balkon kunt hangen. Zo kun je toch nog genieten van de geuren en kleuren van een tuin, en de bijtjes aan het werk zijn. Vergeet ze uiteraard niet voldoende water te geven! Ten tweede is van je betonnen balkon een kunstgras balkon maken, zodat je een soort van gazon hebt waar je lekker met de blote voeten op kunt. Dit kan een hoop doen voor de uitstraling en aantrekkelijkheid van je balkon. Een eenvoudige strook kunstgras maakt van je balkon een minituin.

Verlichting en zichtbeperkende materialen

Hang ook een sfeervolle lamp op of zorg voor grote kaarsen, zodat je ook ’s avonds als het donker wordt nog kunt genieten van de buitenlucht op je balkon. Overweeg ook de spijlen van de reling te bedekken met een rieten strook of iets soortgelijks, zodat je als je wilt onbeschaamd in je boxer shorts op je balkon kunt zitten.

Maak het comfortabel

Je wilt natuurlijk ook comfortabel kunnen vertoeven op je eigen Costa Balkonia. Daarom moet je jezelf een comfortabele stoel met kussens gunnen. Het liefst een stoel die je zo kunt verstellen dat je er rechtop én onderuit gezakt in kunt zitten. Zo kun je lekker een boek lezen op het balkon en een dutje doen wanneer de ogen dicht beginnen te vallen. Regel ook een minitafeltje dat naast de stoel past om je drankje op te zetten. Zo kun je net doen alsof je ergens aan het zwembad ligt.

Vakantie op eigen balkon

Gericht boodschappen doen

Ter voorbereiding op je balkonvakantie, wil je er natuurlijk voor zorgen dat je alles wat je nodig hebt in huis hebt. Daarom trap je je vakantie het beste af met een zeer gericht bezoek aan de supermarkt om voldoende (alcoholvrij) bier in te slaan, je favoriete frisdrank, witte wijn of rosé als dat drinkt en natuurlijk je favoriete snacks. Koop ook een pak met lekkere ijsjes, zodat je jezelf op het heetst van de dag kunt trakteren op een lekker koud ijsje. Geen zin om uitgebreid boodschappen te doen? Plan een bezorgmoment bij een supermarkt die deze service aanbiedt en laat je boodschappen lekker naar jou toe komen!

Maak je eigen cocktails

Bij een vakantie waarbij je aan een denkbeeldig zwembad ligt, hoort eigenlijk ook wel een lekkere cocktail. Haal dus de ingrediënten voor je favoriete cocktail in huis. Sommige cocktails kun je ook kant en klaar kopen, dus dat wellicht ook een optie. Gun jezelf zo’n frisse mojito of romige pinacolada tijdens je balkonvakantie!

Check en verbeter je wifi-ontvangst

Bij gebrek aan dames in bikini om naar te kijken, moet je jezelf op je balkon op een andere manier entertainen. Bijvoorbeeld door een film of serie te kijken op je telefoon of tablet. Om frustraties daarbij te voorkomen, is het van belang om er van tevoren voor te zorgen dat je goede wifi-ontvangst hebt op je balkon. Verplaats je router, schaf een extra router aan of gebruik een wifi-repeater om ervoor te zorgen dat je ook in je luie stoel op je balkon goed internet hebt.

Zorg voor zonnebrandcrème

Je mag dan wel niet aan het zonnen zijn in een mediterraan land, ook in de Nederlandse zon kun je verbranden. Als je op de eerste dag van je balkonvakantie meteen flink verbrandt, neemt dat toch een deel van de lol weg voor de rest van je vakantie. Er bestaan immers leukere dingen dan pijn lijden. Zorg dus voor voldoende zonnebrandcrème met de juiste factor, en vergeet niet jezelf in te smeren wanneer je de zon in gaat.

Leave a Response