Automotive

Cupra Formentor een echte SUV voor mannen?

Redactie MannenNieuws1568 views
Cupra Formentor een echte SUV voor mannen?

De Cupra Formentor is het eerste model van Cupra. Het Spaanse merk slaat direct de stoere weg in wat best een verrassende keuze is. Cupra is immers de sportieve aftakking van Seat. Je zou dan eender een coupé model verwachten in plaats van een robuuste SUV. Reden genoeg om eens kennis te maken met deze wagen. Is de Cupra Formentor een echte SUV voor mannen? In dit blog ontdek je het antwoord.

Waarom Cupra ervoor heeft gekozen om een SUV als eerste model te introduceren

De reden waarom Cupra ervoor gekozen heeft om een SUV als eerste model te introduceren is goed te verklaren. Een coupé zou meer tot de verbeelding spreken bij dit merk maar de interesse in dit soort modellen neemt wat af! Uit de verkoopcijfers van de autosector blijkt duidelijk dat de interesse in SUV zeer groot is en steeds groter wordt. Succes verzekerd dus, zeker als je het doek van de Cupra Formentor kan trekken bij de introductie van je eerste model als zelfstandig automerk.

Wat kun je van de Cupra Formentor verwachten?

De Cupra Formentor is een SUV (Sports Utility Vehicle) ofwel een luxe terreinwagen. Dit lijkt geen onderscheidende keuze maar Cupra zou Cupra niet zijn als er geen sportief tintje aan dit model wordt gegeven. Met de Formentor heeft het merk een gedurfde keuze gemaakt. We hebben het hier immers over een zeer sportief uitziende cross-over coupé die is ontwikkeld met het oog op onbeperkt rijplezier. Hierin gaat Cupra een flinke stap verder dan ooit onder de vlag van Seat is gezet. De stabiliteit, de rijprestaties, de binnenruimte en de uitstraling zal je geenszins teleurstellen. Deze SUV heeft bijvoorbeeld een agressief lijnenspel en een flamboyante aankleding.

Wat kun je van de Cupra Formentor verwachten

Wat voor krachtbron heeft de Formentor van Cupra?

De kans is groot dat je jezelf afvraagt van wat voor krachtbron de Formentor van Cupra is voorzien. Hierin heb je diverse keuzemogelijkheden. De Formentor is naar keuze leverbaar met een benzinemotor of een plug-in hybride motor. De benzinemotor is met 310 PK de sterkste variant en dat ge je zeker ervaren. Deze cross-over coupé is bizar snel. De fabriek geeft op dat deze vierwielaangedreven auto je in 4,9 seconden van stilstand naar een snelheid van 100 km/h brengt en deze cijfers blijken reëel te zijn. Betekent dit dat de Cupra Formentor een echte SUV is voor mannen? Tijdens een proefrit met dit model ontdek je het antwoord. Tot slot willen we je meegeven dat als je mocht besluiten om de Formentor aan te schaffen, je er rekening mee moet houden dat je vrouw ongetwijfeld ook graag in deze auto rijdt. 

Leave a Response