Lifestyle

Cursus: geen fouten maken tijdens Valentijn

David1116 views

Het is februari en dat betekent dat de ‘dag van de liefde’ weer voor de deur staat: Valentijn. De dag waarop je jezelf bij je vriendin of crush onsterfelijk kunt maken, maar ook finaal de mist in kunt gaan. Zoals we allemaal weten, zijn vrouwen vaker dan niet onbegrijpelijke wezens en laat dat lijntje tussen onsterfelijk maken en de mist in gaan nou net een hele dunne zijn.

Kort gezegd: Valentijn is een dag die voor veel mannen vooral risico’s draagt. Om je te helpen deze dag goed door te komen, hebben wij een cursus met tien punten voor je gemaakt. Houd je je aan deze tien punten tijdens Valentijn, dan kan het bijna niet misgaan.

Maar goed, je weet het natuurlijk nooit.

Belang van Valentijn voor je vriendin

Toegegeven, lang niet iedereen hecht evenveel waarde aan Valentijn, onder zowel mannen als vrouwen. Soms is dit vooraf al duidelijk, maar misschien weet je in jouw geval niet goed of je vriendin iets verwacht voor Valentijn. Wat doe je dan? Juist. Je neemt het zekere voor het onzekere.

In het ‘ergste’ geval doe je iets op 14 februari dat ze van je verwacht, in het beste geval verras je haar en scoor je nog eens extra punten, omdat ze niets had verwacht. Met deze tien punten moet Valentijnsdag helemaal goed komen.

1. Geen onverwachte tegenvallers

Het iets dat ook op andere dagen vervelend is, maar al helemaal op Valentijnsdag: onverwacht ergens anders zijn dan je vriendin van je verwacht. Wees vooraf duidelijk over je plannen op de dag. Was je van plan ‘s avonds ergens anders te zijn (sowieso een slecht idee), zorg dan in elk geval dat ze dit op tijd weet en geen verwachtingen heeft van een romantische avond samen.

2. Niks geven als ze wel wat verwacht

Sommige vrouwen zijn heel vocaal over hun afkeer van Valentijnsdag, maar de meesten niet. Wil je veilig zitten, koop dan gewoon altijd iets voor haar, ook al is het klein.

Geloof ons, met een excuus als “Valentijnsdag is puur voor de commercie”, of “Maar met ons is het toch elke dag Valentijnsdag?” ga je het echt niet redden. Sterker nog, de kans is aanwezig dat je net die snaar raakt die tot woede leidt. En toegegeven, je kan het haar nauwelijks kwalijk nemen.

3. Geef een bos rozen

Het is een cliché, maar ook met een goede reden: je kunt het eigenlijk nooit verkeerd doen met een bos bloemen. Het is misschien niet het meest originele cadeau, maar tenzij ze zwaar allergisch is voor bloemen kan ze er moeilijk kritiek op hebben.

Kies natuurlijk wel voor een mooi bosje, het liefst rozen. Ga je voor rozen, dan is rood uiteraard beter dan wit of zwart.

4. Een cadeau dat meer om jou draait

Het kan goed bedoeld zijn, maar geef haar geen cadeau dat meer betrekking heeft op jou dan op haar. Een voorbeeld is een foto van jou in een lijstje. Het komt een beetje narcistisch over.

Erger nog is iets dat betrekking heeft tot een hobby van jou, terwijl het niet haar hobby is. Een voorbeeld hiervan is een vishengel, zodat ze met haar eigen hengel mee kan gaan vissen. Echt, er zijn weinig slechtere cadeaus denkbaar!

Het laatste dat je als Valentijnsherinnering wilt is een ruzie.

5. Een kookboek of ander huishoudelijk attribuut

Misschien houdt ze van koken, of misschien zijn de rollen nou eenmaal zo dat zij het meeste doet in het huishouden. Hoe dan ook: je komt er over het algemeen niet goed vanaf als je een kookboek of huishoudelijk attribuut geeft.

Een kookboek kan nog als leuk ervaren worden, hoewel het eigenlijk teveel risico draagt. Met bijvoorbeeld een stofzuiger weet je zeker dat je de mist ingaat. Het is niet romantisch, niet leuk en kan ook nog wel eens vrouwonvriendelijk overkomen.

6. Rotzooi in huis

Of je nou samenwoont of haar langs laat komen: zorg dat de boel is opgeruimd. Bepaalde dingen kunnen snel tot irritatie leiden, zelfs als het niet met jou persoonlijk te maken heeft. Een opgeruimde woning is er daar één van.

Test je geluk niet en zorg dat er geen stoorfactoren aanwezig zijn die kunnen leiden tot irritatie. Hieronder valt ook een vieze vaat die nog in de gootsteen ligt. En nee, het maakt geen verschil of deze vaat onderwater staat met een beetje sop.

7. Zeg niets dat je niet meent

Je kunt jezelf aardig in de nesten werken door iets te zeggen dat je niet meent. Dat kan vanalles zijn, maar “Ik houd van je” is natuurlijk wel de meest riskante. Ben je, bijvoorbeeld omdat jullie nog niet lang samen zijn, nog niet op het punt om die woorden uit te spreken, doe dit dan ook niet!

Wanneer jullie pas net samenzijn kan het bovendien zo zijn dat zij het ‘houden van’ ook nog niet voelt. Anderzijds kan ze hevig ontroerd raken als je het zegt, terwijl je het misschien nog helemaal niet meent. Nee, het is beter om eerlijk te blijven, hoe romantisch het idee ook is om de woorden uit te spreken.

8. Zet irritaties en eerdere frustraties even in de ijskast

Als er één moment is waarop je niet begint over een bepaalde irritatie of frustratie die al een tijdje speelt, is het wel op Valentijnsdag. Een discussie of ruzie heeft, zelfs als Valentijnsdag onbelangrijk is voor jullie, altijd meer impact op deze dag.

Juist omdat het een bijzondere dag is, blijft de discussie of ruzie jullie allebei langer bij. Ook kunnen gedachten opspelen zoals “Als we zelfs op Valentijnsdag ruzie hebben, zegt dat dan niet wat?”. Nee, dat moet je echt niet willen, dus slik je irritaties tenminste één dag in.

9. Geen relatie, wel een crush? Zet die stap

Heb je al langere tijd een oogje op iemand, maar durf je dat stap niet te zetten? Dan is het nu toch echt tijd om die stap eindelijk eens te zetten. En nee, een anonieme Valentijnskaart versturen valt niet onder de categorie “een stap zetten”. Het enige dat je hiermee bereikt is dat ze zich gaat afvragen wie de kaart verstuurd heeft, maar daar gaat ze niet achter komen als je niet daadwerkelijk een stap zet.

Sterker nog, met een beetje geluk denk ze dat het iemand anders was en begint ze op hem te letten, in plaats van jou.

10. Alleen? Het is maar commerciële onzin

Ik weet het, dit mag je nooit zeggen tegen je vriendin als excuus om niets te kopen, maar je kunt het wel tegen jezelf zeggen als je alleen bent. Want laten we wel wezen, het is maar een dag die ooit in het leven is geroepen voor ‘de liefde’.

Heb je geen partner in je leven, dan is er geen man overboord. Uiteindelijk is het een dag die net zo lang is als gisteren en morgen en waarop je net zo lekker urenlang Netflix kunt kijken. En denk dan eens aan al die mannen die de hele dag hun best aan het doen zijn om geen fout te maken. Het vrijgezellenleven is tijdens Valentijnsdag ook best mooi.

Valentijnsdag: het perfecte moment om een heel seizoen Narcos te kijken.

 

Foto’s ruziënd stelletje en tv-kijkende man van Shutterstock.

Leave a Response