Sport

Daarom is boksen de ideale sport voor mannen

Jaro1287 views
boksen mannen

Zowel mannen als vrouwen willen graag een goed lichaam hebben. Tegenwoordig is het erg belangrijk dat je een mooi figuur hebt. Er zijn vele manieren om te zorgen dat je een fit en gespierd lichaam krijgt. Wat je vooral in je achterhoofd moet houden, is dat je niet binnen een paar weken een mooi lichaam hebt. Spieren trainen en je lichaam versterken is een langdurig proces. Wees daarom ook geduldig. Veel mensen houden het daarom niet vol om consequent naar de sportschool te gaan om zo een gespierd lichaam te kweken. Gelukkig zijn er ook andere manieren om zo’n lichaam te krijgen, die heel mannelijk én leuk zijn. Als man wil je immers niet naar de yoga, zumba of pilates. Al zijn er alsnog genoeg mannen die dat doen, daar is natuurlijk ook niets mis mee. Een voorbeeld van een sport die ideaal voor mannen is, is boksen. Het is mannelijk, leuk en enorm zwaar en dus de ideale work-out. Maar waarom is het zo’n mannelijke sport?

Boksen is erg zwaar

Wie wel is serieus heeft gebokst, zal erkennen dat boksen ongelofelijk zwaar is. Deze sport wordt dan ook gerekend tot een van de meest intensieve sporten ter wereld. Omdat het zo inspannend is, wordt boksen gezien als een van de beste manieren om een work-out te doen voor mannen.

Het is geen moeilijke sport

Natuurlijk is boksen wel moeilijk als je het op professioneel niveau doet, maar voor een amateur die de sport gebruikt om te trainen, is het zeker niet ingewikkeld. Je kunt je bij veel sportscholen gewoon opgeven voor bokstraining en na een aantal lessen zul je zien dat je al vooruitgang boekt. Ook kun je ervoor kiezen om zelf een boksbal op te hangen in je huis en aan de hand van instructievideo’s op internet te trainen.

boksen mannen 2

Lees ook: 6 tips om je conditie te verbeteren!

Boksen zorgt voor een strak figuur

Dat boksen zorgt voor een strak figuur, is inmiddels duidelijk. Maar waarom is het zo’n ideale work-out voor mannen? Op zich is daar eenvoudig antwoord op te geven. Boksen is namelijk heel veelzijdig. Deze sport is goed voor de conditie, maar ook voor spiertraining. Door te boksen train je deze allebei in een keer, wat je dus een hoop tijd scheelt. In de sportschool moet je ze namelijk over het algemeen apart trainen.

Met boksen verbrand je veel calorieën

Omdat boksen zo intensief is, kun je er snel val afvallen. Door de hoge intensiteit van de sport en de oefeningen die daarbij horen, verbrand je gemiddeld 13 calorieën per minuut. Dat zijn bijna 600 calorieën in een work-out van driekwartier. Als je dat afzet tegen andere work-outs, is dat een enorm hoog gemiddelde.

Boksen vermindert de stress

Mensen die last hebben van stress, kiezen er steeds vaker voor om te gaan boksen. Het is namelijk heerlijk om, na drukke dag op kantoor of school, met het verstand op 0 een intensieve training te doen. Op deze manier denk je even niet aan de stress die je die dag hebt gehad. Bovendien maakt je lichaam het stofje endorfine aan als je bokst. Dat zorgt ervoor dat je na het boksen weer vrolijk voelt.

Heb jij weleens gebokst? Zo ja, wat vond je ervan? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response