Reizen

Daarom zouden alle mannen een solo backpackreis moeten maken!

Jaro1012 views
backpack-reis

Het afgelopen decennium is backpacken erg populair geworden. Waar dit type reis voorheen alleen gemaakt werd door de wat meer alternatieve mensen, heeft tegenwoordig iedereen weleens een backpackreis gemaakt. Met vrienden, of alleen. Met name laatstgenoemde is een ervaring om nooit meer te vergeten. Tijdens een solo backpackreis maak je dingen mee die je anders nooit zou meemaken. Je leert snel nieuwe mensen kennen, komt in unieke situaties terecht en kunt precies doen waar JIJ zin in hebt. Wat maakt backpacken nu zo leuk en hoe bereid je een backpack reis voor?

Backpacken

Backpacken had ooit een suf imago, maar tegenwoordig is het super hip. Tijdens een backpackvakantie beleef je hét ultieme gevoel van vrijheid. Denk bijvoorbeeld aan korte backpackreizen van een paar weken maar ook een backpack reis naar Azië voor meerdere maanden bijvoorbeeld. Een backpackreis is het leukst wanneer je alleen gaat. Ja, dat lees je goed, helemaal alleen. Wat is daar nu leuk aan? Hieronder 4 redenen om een solo backpack reis te maken:

1 Nieuwe mensen leren kennen is een eitje

Wanneer je met een groepje reist, is het veel lastiger om nieuwe contacten te leggen. Je hebt immers al vrienden, dus je hoeft ook niet zo zeer nieuwe vrienden te maken. Wanneer je als man op solo backpack reis gaat ontmoet je veel sneller nieuwe mensen. Je bent makkelijk te benaderen en staat meer open voor nieuwe mensen.

2 Je kunt precies doen waar je zelf zin in hebt

In een groep reizen is natuurlijk gezellig, maar jullie moeten gezamenlijk kiezen welke activiteiten jullie gaan doen. De kans is groot dat jij iets wilt doen, waar je vrienden minder zin in hebben. Met als gevolg dat je dit dan maar niet doet. Wanneer je alleen reist, kun je precies doen waar je zelf zin in hebt. Je bepaalt je eigen route, bepaalt precies hoe lang je ergens wilt blijven en eet wat je zelf lekker vindt.

3 Reislustige affaires

Ook het ontmoeten van leuke vrouwen gaat een stuk eenvoudiger wanneer je een solo backpack reis maakt. Wanneer jij voor langere tijd in je eentje aan het backpacken bent dan kan het niet missen of je komt een mooie vrouw tegen. Er zijn namelijk ook veel vrouwen die een solo backpack reis maken. Wie weet wil zij wel een stukje met je meereizen.

4 Makkelijker contact met locals

Wanneer locals een groepje reizigers tegenkomen, zullen ze er niet zo snel op af stappen. De drempel ligt namelijk een stuk hoger wanneer je op een groep af moet stappen. Zit jij in je eentje in een lokale bar? Dan is de kans groot dat de locals contact met je maken.

Solo backpacken tips

Kortom, solo backpack reizen zijn de shit! Maar waar moet je nu opletten tijdens het voorbereiden van een solo backpack reis? Een backpack reis plannen is gelukkig niet zo lastig. Hieronder een aantal backpack tips op een rijtje!

backpack-solo-reizen

Lees ook: Backpacken door Thailand: voor de avontuurlijke man!

Neem niet te veel spullen mee!

Een veelgemaakte fout: te veel spullen meenemen. Wanneer je aan het inpakken bent denk je waarschijnlijk dat je heel veel spullen nodig gaat hebben, maar het tegendeel is waar. Zo’n 25% van de spullen die je meeneemt gebruik je hoogstwaarschijnlijk toch niet. Pak dus niet te veel spullen in en travel light!

Neem kopietjes van belangrijke documenten mee

Backpacken is niet zonder risico’s. Je reist namelijk rond met al je waardevolle spullen op je rug. Je kunt niet altijd je belangrijke bezittingen veilig in een hotel hebben liggen. Daarom is het belangrijk om kopieën te maken van belangrijke documenten. Ook raden we je aan om geen pinpas in je portemonnee te dragen. Alleen een beetje contant geld voor de dag. Stop je creditcard ergens veilig weg.

Kies voor een kwalitatief goede backpack

Je backpack is je alles tijdens een backpack reis, dat staat vast. Er zijn veel verschillende backpacks te koop, zowel goedkope als duurdere. Welke backpack moet je in hemelsnaam kiezen? Onze ervaring leert dat een kwalitatieve backpack vaak niet goedkoop is. Laat je dus niet leiden door een scherpe prijs, maar kies voor een wat duurdere. Je backpack zul je veel dragen en moet je je eens voorstellen dat deze kapot gaat op reis?

Wat zijn leuke backpack bestemmingen voor mannen?

Na het lezen van bovenstaande redenen sta je waarschijnlijk te springen om je backpack in te pakken. Maar waar gaat de reis naartoe? Wat zijn nu leuke backpackbestemmingen? Leuke backpacklanden zijn:

– Argentinië

– Indonesië

– Thailand

– Vietnam

– Marokko

– Brazilië

Kortom, een solo backpackreis kunnen we alle mannen aanraden. Je leert snel nieuwe mensen kennen, waaronder natuurlijk leuke vrouwen én je bent vrij om te doen en laten wat jij zelf wilt. Je zult terugkomen als een verbeterde versie van jezelf. Ben jij weleens op backpack reis geweest? Of ben je dit van plan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response