Films & Series

Datenight? Bij deze horrorfilms kruipt ze gegarandeerd bij je op schoot!

Jaro1409 views
horror-film-date

Je hebt een date bij jouw thuis georganiseerd met die ene bloedmooie vrouw waar je al een tijdje een oogje op hebt. Je bent van plan om heerlijk voor haar te koken en daarna samen romantisch een film te kijken. Je bent er alleen nog niet over uit welk genre… Je zou er geen problemen mee hebben als deze avond een ‘intiem’ randje krijgt. Actie- en vechtfilms vallen dus bij deze af. Een romantische film vindt zij waarschijnlijk erg leuk, maar daar zit je zelf niet echt op te wachten. Wat nu? Kies voor een gepaste horrorfilm, dan weet je zeker dat ze (dicht) bij je komt liggen. Hieronder de 6 beste horror films voor tijdens een date!

1. My Bloody Valentine (2009)

Deze bloedstollende horrorfilm uit 2009 draait, zoals de naam al doet vermoeden, om Valentijnsdag. De Valentijnsdag in de film is alleen niet zo romantisch zoals wij hem kennen… Door deze film vergeet je in ieder geval nooit, maar dan ook nooit meer een Valentijnskaart te versturen!

2. A Nightmare On Elm Street (1984)

Een oude klassieker. Wij doen nog steeds geen oog dicht na het zien van deze film, laat staan je schattige date!

 

3. American Psycho (2000)

Tegenwoordig kijken veel mensen naar Bates Motel. Deze serie is gebaseerd op de klassieker American Psycho. Grote kans dat je date deze film ook interessant vindt! Daarnaast zit deze doodenge film uit 2000 geweldig goed in elkaar!

Lees ook: Wat krijg je precies als je een Oscar wint?

4. From Dusk Till Dawn (1996)

Ook met From Dusk Till Dawn kan het eigenlijk niet niet fout gaan. Jij kunt heerlijk genieten van de prachtige Salma Hayek, terwijl haar ogen verwend worden door de charmante Geaorge Clooney. Wel is te hopen dat ze geen slangen- of vleermuizen angst heeft!

5. The Lost Boys

Deze film kun je zien als een ouderwetse versie van Twilight en is daarom uitermate geschikt om je date mee te imponeren. Wie weet herkent ze het intro nummer ‘People Are Strange’, dan scoor je natuurlijk al helemaal dubbele punten!

Lees ook: 10 supersterren die nog nooit een Oscar wonnen!

6. Rosemary’s Baby (1968)

Deze horrorfilm is wellicht een risico aangezien Rosemary’s Baby 50 jaar geleden gemaakt is. Sommige mensen houden nu eenmaal niet van ‘oude’ films. Wel is deze film echt steengoed én wordt in de film gelijk het belang van goede communicatie in een relatie duidelijk!

7. Cabin in the Woods (2012)

Als je date #6 te oud vindt, dan houdt ze misschien meer van Cabin in the Woods. Deze horrorfilm uit 2012 werd op onder andere IMDB en Rotten Tomatoes geweldig beoordeeld en won in dat zelfde jaar een prijs voor de beste horrorfilm van het jaar!

Welke film zou jij kiezen voor een romantische datenight? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response