GadgetsLifestyleWonen

De 4 beste toepassingen voor jouw mannelijke smart home

Redactie MannenNieuws1201 views
De 4 beste toepassingen voor jouw mannelijke smart home

Smart home is een van de snelst groeiende trends in Nederlandse huishoudens. Nu is elektronica natuurlijk sowieso een vrij mannelijk onderwerp. Dat betekent echter niet dat alle toepassingen meteen erg mannelijk zijn. Welke toepassingen mogen echter zeker niet ontbreken in jouw mannelijke smart home? We hebben de vier beste voorbeelden voor je verzameld.

1. De robotstofzuiger

Ondanks dat Freddy Mercury er zeer bekwaam in was, is stofzuigen misschien wel een van de minst mannelijke bezigheden in het huishouden. Hoe heerlijk zou het daarom zijn als dat simpelweg niet meer hoeft? Kies daarom voor een robotstofzuiger, voetjes van de vloer en laat de robot zijn werk doen. Het enige wat je moet doen is hem regelmatig legen.

De robotstofzuiger laadt je op via een basisstation, waarnaar hij na ieder rondje zelf terugkeert om weer op te laden. Let er wel even op dat een robotstofzuiger geen trap kan lopen. Wanneer je in een huis met trappen woont, zal je boven dus nog wel zelf moeten stofzuigen of er meerdere moeten kopen.

2. Sonos speakers

Sonos speakers zijn de perfecte toevoeging voor iedereen die van goed geluid houdt, of dat nu voor de tv, muziek of gaming is. Sonos is hét modulaire home sound system voor iedere woning. Je stelt je stereo-installatie zelf samen met behulp van verschillende speakers, zodat je voor iedere ruimte de perfecte geluidservaring creëert. Van simpelweg één slimme speaker voor je kantoor tot een volledige home cinema set voor je woonkamer. Daarnaast zien de speakers er natuurlijk gewoon ontzettend goed uit, waarbij je, afhankelijk van je inrichting, nog voor een zwarte of witte set kan kiezen.

3. BBQ-thermometer

Koken wordt vaak aan de vrouwe des huizes overgelaten, maar de barbecue is écht mannenterrein. Niet iedere man is echter even bedreven hierin, wat leidt tot aangebrand of ongaar vlees. Je kent hierbij ongetwijfeld de vraag om het vlees even door te snijden, om te kijken of het al gaar is.

Iets wat hier uitstekend bij kan helpen is een barbecuethermometer, een slimme barbecuemeter welteverstaan. Hierbij steek je de probes (sondes) in het vlees, waarna je via een app op je smartphone kan aangeven wat voor vlees je aan het bakken bent. De app bepaalt vervolgens wat de ideale temperatuur is voor bijvoorbeeld je steak. De thermometer houdt de temperatuur bij en weet precies wanneer het vlees goed is. Zo word jij de échte barbecuekoning van je vrienden en familie.

4. Philips Hue

Een goede sfeer in huis begint natuurlijk met goede aankleding. Slechte, kille verlichting kan hierbij echter een enorme dooddoener zijn. Dit is afgelopen met slimme verlichting, waarvan Philips Hue lampen de bekendste vorm zijn. Met deze lampen bepaal je via een app de lichtsterkte en de kleur per lamp. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kiezen voor een complete scène, waardoor je jouw woonkamer het gevoel geeft van een savane of tropische schemering. Een kleurvariatie is bovendien een goede sfeermaker voor een feestje.

Philips Hue heeft echter nog veel meer toffe toepassingen, zoals ambilight, ontwakingslicht en tijdsroutines. Die tijdsroutines zijn ook erg handig als extra beveiliging voor als je niet thuis bent, zodat het lijkt alsof je wel thuis bent. Doordat het ledverlichting is, is het energieverbruik bovendien minimaal.

 

 

Leave a Response