Reizen

De 5 leukste bestemmingen voor een kanovakantie

Jaro1214 views
kanovakantie

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor gezondheid en beweging. We worden geadviseerd iedere dag te bewegen en steeds meer mensen ervaren hoe prettig dit kan zijn. Beweging is echter niet alleen tijdens werkdagen een echte aanrader, ook tijdens jouw vakantie is het heerlijk om actief bezig te zijn. Actieve vakanties worden dan ook steeds populairder. In plaats van een strandvakantie of citytrip kiezen veel mensen voor een actiever vakantie. Je kunt natuurlijk op fiets- of wandelvakantie gaan maar een origineler idee is een kanovakantie. Je bent heerlijk in de natuur en geniet vanaf het water van de schitterende omgeving. Varen geeft bovendien een heerlijk ontspannend gevoel waardoor je tijdens een kanovakantie volledig tot rust zult komen. Kanoën kan natuurlijk op zeer veel uiteenlopende plekken en daarom hebben wij hier de leukste bestemmingen voor een kanovakantie op een rijtje gezet.

1.  Nederland of België

Voor een leuke en afwisselende kanovakantie hoef je helemaal niet ver weg. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk kanoën in de Biesbosch vlakbij Dordrecht, In dit nationale park vindt je mooie graslanden, moerasbossen, kreken en riviertjes. Er groeien maar liefst 600 verschillende plantensoorten in dit nationale park en er is dan ook veel te ontdekken. Andere plekken in Nederland waar je mooi kunt kanoën zijn de Friese meren en in de Weerribben bij Giethoorn. Ook in de Belgische Ardennen kun je natuurlijk fantastisch kanoën. Hier vind je mooie bossen, rotspartijen en heerlijk kabbelende beekjes en riviertjes.

2. Zweden

Bij een kanovakantie zullen veel mensen als eerst aan landen in Scandinavië denken. Dit is niet ten onrechte want in een land als Zweden kun je een fantastische kanovakantie houden. De schitterende ongerepte natuur en de vele kanofaciliteiten maken dit een kanoland bij uitstek. De provincie Värmland staat bekend als het ideale kanogebied door haar mooie beekjes, riviertjes en meren die met elkaar in verbinding staan.

kanovakantie2

Lees ook: 5 redenen waarom IJsland de ultieme ‘mannenbestemming’ is!

3. Noorwegen

Ook in buurland Noorwegen kun je een geweldige kanovakantie beleven. Hier vindt je geweldige natuur die je uitstekend kunt ontdekken met de kano. Je kunt bijvoorbeeld een geweldige kanovakantie houden in natuurgebied Ister-Solen waar je tussen de baars, forel en snoek vaart. Op de oever zul je tijdens de kanovakantie met een beetje geluk ook de nodige rendieren zien. Kanovakanties in Scandinavië zijn een echte must voor iedere avonturier.

4. Canada

Voor wie het liever nog iets verder zoekt dan Scandinavië is een kanovakantie in Canada een geweldige optie.  De Voyageurs ontdekten dit land eeuwen geleden per kano en dit is nog steeds de meest geschikte manier om de schitterende natuur van Canada te ontdekken. Canada beschikt over uitgestrekte meren en prachtige rivieren met kristalhelder water en is hierdoor een ideale bestemming voor een kanovakantie. In de streken British Columbia en Ontario kunnen kanoliefhebbers hun hart ophalen.

5. Nieuw-Zeeland

Als je een echt verre, spectaculaire en actieve vakantie wilt beleven, is een kanovakantie in Nieuw-Zeeland een geweldige aanrader. Het zal vaak raften of kajakken worden maar het principe van de kanovakantie blijft ook hier hetzelfde: vanaf het water de schitterende natuur ontdekken. Er zijn talloze geschikte plekken om dit te doen in Nieuw-Zeeland maar de gebieden Milford Sound en het Abel Tasman National Park zijn wel twee echte topbestemmingen.

 Ben jij weleens op kanovakantie geweest? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response