Reizen

De 5 mooiste stranden van Nederland

Tom van Pinxteren974 views
Mooiste stranden

Vakantie in eigen land is zo slecht nog niet. In Nederland vind je de mooiste standen. Niet heel raar, aangezien we een aardige kustlijn hebben. In dit artikel de mooiste stranden van Nederland. Zo weet jij waar je deze zomer je handdoek neer moet leggen.

Zoutelande 

In Zeeland ligt het dorpje Zoutelande. Hier vind je een van de mooiste plekken aan zee van Nederland. Het duingebied is niet groot maar het dorp hoort bij de mooiste badplaatsen van ons land. Zomers kan je er heerlijk genieten van de zon maar het kan er wel druk zijn. Het zeker de moeite waard om deze zomer een dagje naar de Zeeuwse Riviera te gaan. Deze naam kreeg Zouteland omdat ze het enige strand hebben wat richting het zuiden ligt.

Het heerlijke Zouteland

Texel

De Waddeneiland mogen natuurlijk niet ontbreken bij de mooiste standen van Nederland. Op het eiland Texel is het prachtig. Maar liefst 30 kilometer strand vind je er. De standen zijn er breed en je vindt er geweldige strandtentjes. Vooral paal 17 staat bekend om een goeie combinatie van leuke strandtenten en een fijn strand. Texel staat ook nog eens bekend om zijn mooie weer. Het eiland heeft jaarlijks de meeste zonuren van ons land. Je kan er een dagje heen gaan, maar er is ook een ruim aanbod aan campings en hotels. Op Texel vind je het mooiste strand van Noord-Holland.

De geweldige stranden van Texel

Kijkduin

De badplaats Kijkduin ligt aan een van de mooiste stranden van Nederland. Ook vind je er een fantastisch Duingebied om in te wandelen. Het voordeel van Kijkduin is dat het er meestal rustiger is dan in het nabijgelegen Scheveningen. Ook voor de liefhebbers van gezelligheid is er genoeg te doen. Het hoort bij de leukste standen van Nederland door de aanwezigheid van Beach club Suiderstrand en Habana Beach. Een van de mooiste stranden van Zuid-Holland.

Heerlijk strand bij Kijkduin

Westenschouwen

Ben je een liefhebber van mooie en rustige badplaatsen? Dan is Westenschouwen een aanrader. Je kan hier misschien wel de mooiste strandwandeling maken van Nederland. Voor de mensen die opzoek naar hippe strandtenten is het een minder goede keus. Westenschouwen staat voor rust en ontspanning. Vlakbij vind je ook een van de mooiste kustplaatsen van Nederland. Burgh Haamstede is zeker de moeite waard om te bezoeken als je in de buurt bent.

Domburg

Het mooiste strand van Nederland vind je bij Domburg. Het strand is groot en breed. Als je hier ligt waan je jezelf op vakantie. Domburg zelf is ook een van de mooiste plaatsen aan de Nederlandse kust. Door de grootte van het strand is er ruimte genoeg voor toeristen. Voor hun zijn er vakantieparken te vinden in de omgeving. Stran90 is een echte aanrader om lekker wat te drinken. Het is de zoveelste plaats in Zeeland die bevestigt dat je hier de mooiste kust vindt van Nederland.

mooie kust in Domburg

Dit zijn de mooiste Nederlandse stranden. Natuurlijk zijn er nog veel meer te vinden. We hebben in ons land zo’n enorme kustlijn dat we keuze zat hebben. Deze vijf keuzes zullen zeker niet tegenvallen. In Nederland vind je leuke strand, maar je hebt er ook prachtige meren. Lees in dit artikel wat de mooiste plekken zijn om een bootje te huren.

Leave a Response