Eten & Drinken

De 7 beste Nespresso cups voor op kantoor

Dion1457 views
Koffie op het werk is onmisbaar!

Nergens wordt zoveel koffie gedronken als op het werk. We blijven er met z’n allen wakker van tijdens werkdagen niet altijd even snel voorbij lijken te gaan. Als werkgever is ook al het bijna niet meer te doen om je personeel niet van koffie te voorzien. Maar je hebt koffie en je hebt Nespresso. De gemiddelde automaatkoffie doet zijn werk om een kleine energiestoot te geven, maar echt genieten zal het nooit worden. Nespresso is koffie voor de liefhebbers. Daar betaal je natuurlijk wat meer over, maar dan heb je ook wat. Maar de keuze aan verschillende cups is reuze in het assortiment van Nespresso, en je hebt natuurlijk ook weer niet per se het hele assortiment nodig op kantoor. Daarom hebben we de beste zeven Nespresso cups voor op een dag op kantoor voor jou op een rijtje gezet.

  1. Dharkan (intensiteit: 11)

Wat sowieso niet mag ontbreken, is een Nespresso cup die helpt om de slaap ’s ochtends uit de ogen te slaan. Een shot waar je even helemaal wakker van kunt worden zonder dat je hem met tegenzin tot je neemt. De Dharkan is immers wel stevig en bitter, maar is ook zacht van textuur. Een uitstekende espresso om de werkdag mee te beginnen dus. Zoek naar de blauwgrijze cups voor deze bittere melange met een vleug cacao.

  1. Vivalto Lungo (intensiteit: 4)

Na een pittige start van de dag is het tijd om de eerste werkuren te begeleiden met een kopje vol zachtheid. Uiteraard een lungo, want er moet werk gedaan worden en niet voortdurend naar het koffiezetapparaat gelopen worden. De Vivalto Lungo is mild van karakter, maar heeft toch een complexe doch evenwichtige smaak die je het gevoel geeft dat je iets bijzonders aan het drinken bent. Deze lungo zit in de lichtblauwe cups.

  1. Livanto (intensiteit: 6)

Op weg naar de lunch voeren we de druk even op om toch scherp te kunnen blijven. Het mag een espresso zijn, want de pauze is in zicht. De Livanto in de goudbruine cups prikkelt de zintuigen door een balans tussen bitter en zuur, terwijl het gebrande aroma net zo verleidelijk blijft door het kleine vleugje karamel wat je er in kunt ontdekken. En nu weer snel verder aan het werk!

Ook voor zakelijk bezoek bestaat een passende Nespresso cup.

  1. Ciocattino (intensiteit: 6)

Pauze! Tijd voor een verwenmomentje voor bij de boterham of salade. De Ciocattino combineert de heerlijke geroosterde tonen van de Livanto espresso met pure chocolade. Een kopje koffie waar je blij van wordt dus. Een uitstekende keuze dus om ook na de pauze weer met een glimlach aan het werk te kunnen gaan. De Nespresso cups van de Ciocattino zijn donkerbruin met grijsbruine boogjes erop.

  1. Linizio Lungo (intensiteit: 4)

De tweede helft van de werkdag begint uiteraard met een lungo, want er moet weer een etappe gemaakt worden qua werk. De boost die later op de middag nodig is om bij de les te blijven houden we nog even achter, eerst gewoon een lekkere, zachte koffie die de aandacht niet afleidt van het werk. De Linizio Lungo is ook uitermate geschikt om aan te bieden bij een klant of zakenrelatie die langskomt voor een gesprek. Die zal zich zeker verwend voelen met échte koffie, zonder uit zijn of haar schoenen geblazen te worden door de intensiteit. Je moet voor deze de oranje cups hebben.

  1. Volluto Decaffeinato (intensiteit: 4)

Je komt nu op het punt van de dag dat je nog een uur of twee à drie moet, maar je zorgen begint te maken over de hoeveelheid cafeïne die je binnenkrijgt. Wetende dat je straks voor dat laatste uur toch echt die boost nog even nodig hebt, ga je nu eerst voor een cafeïnevrije espresso. Ook die heeft Nespresso, en die zijn evengoed bijzonder lekker. De Volluto is een vrolijke espresso met smaaktonen van koekjes en fruit die een glimlach op het gezicht toveren. De Volluto Decaffeinato zit in de goudgele cups met het rode randje.

  1. Kazaar (intensiteit: 12)

Nog een uur te gaan, tijd om de man met de hamer terug zijn hok in te sturen en nog even te knallen. Met een shot Kazaar hoef je niet bang te zijn dat je de ogen niet open kunt houden. Deze ristretto heeft een ongekende body en bitterheid en is bijna stroperig te noemen.  Er valt een vleugje peper in te ontdekken, precies wat je nodig hebt voor dat laatste uur. Voor deze shot adrenaline ga je voor de diep donkerblauwe Nespresso cups.

Leave a Response