Automotive

De allerduurste auto ter wereld kost maar liefst 60 miljoen euro!

Jaro1100 views
duurste auto

Er zijn een aantal vooroordelen over gesprekken tussen mannen. Deze vooroordelen komen er ongeveer op neer dat gesprekken tussen mannen maar over drie dingen kunnen gaan. Deze onderwerpen zijn sport, vrouwen en mooie auto’s. Vooroordelen zijn natuurlijk altijd enigszins overdreven want waarschijnlijk heb jij ook wel eens goede gesprekken met je vrienden over bijvoorbeeld relaties, werk en andere belangrijke zaken. Maar, in bijna ieder vooroordeel zit wel een kern van waarheid dus sport, vrouwen en mooie auto’s zijn wel degelijk hele populaire gespreksonderwerpen onder mannen. Wanneer het over auto’s gaat, zullen vaak de meest dure auto’s de revue passeren. Een beetje kennis over de allerduurste auto van allemaal kan een goed punt zijn om indruk te maken op jouw vrienden tijdens het volgende avondje in de kroeg.

Ferrari

De titel allerduurste auto ter wereld is sinds een aantal maanden in bezit van een Ferrari 250 GTO in de kleur zilvergrijs. Er zijn in de loop der jaren al verschillende Ferrari ’s van het type 250 GTO in het bezit geweest van de titel duurste auto ter wereld. In het jaar 2012 werd bijvoorbeeld een mintgroen exemplaar van deze auto verkocht voor ruim 28 miljoen euro.  Deze auto was speciaal gebouwd voor de voormalige autocoureur Stirling Moss en daarom extra bijzonder. Korte tijd later werd een andere Ferrari 250 GTO de volgende duurste auto ter wereld. Dit vuurrode exemplaar wisselde toen voor bijna 40 miljoen euro van eigenaar.

60 miljoen euro

Maar tegenwoordig is het dus een zilvergrijze Ferrari 250 GTO die de allerduurste auto van allemaal is. Maar wat maakt dit exemplaar dan wel zo bijzonder dat hij maar liefst 60 miljoen euro waard is? Zo’n beetje alle Ferrari ‘s van het type 250 GTO zijn gemaakt voor het autoracen, de meeste auto’s van dit type zijn dan ook beschadigd of zelfs total loss gereden bij het racen. Er zijn ook veel auto’s beschadigd zijn en vervolgens weer opgeknapt en daardoor niet meer origineel. Deze specifieke auto heeft amper een spoortje van schade of restauratie en heeft toch een prachtige historie in het autoracen op zijn naam staan. De auto die nu officieel de duurste ter wereld is won bijvoorbeeld in het jaar 1963 de Tour de France en werd een jaar eerder al vierde in het algemeen klassement van de 24 uur van Le Mans.

David MacNeil

De nieuwe eigenaar van de auto is David MacNeil. Deze Amerikaan is eigenaar van het bedrijf WeatherTech dat accessoires voor auto’s produceert.  Het bedrijf heeft ook een eigen autoraceteam en MacNeil is dan ook een groot racefanaat. Met de aankoop van de Ferrari 250 GTO deed MacNeil waarschijnlijk een slimme investering, de verwachting is namelijk dat de prijzen van dergelijke modellen de komende jaren nog verder gaan stijgen. Het is vermoedelijk dan ook een kwestie van tijd voordat een andere Ferrari 250 GTO het record van duurste auto ter wereld van de huidige recordhouder overneemt.

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response