Eten & Drinken

De BBQ-trends van 2020

Tom van Pinxteren1428 views

Wat zijn de BBQ-trends van 2020? De temperatuur schiet weer omhoog in ons land. Dit betekent dat de Barbecue weer aan kan. Er is niks mis met een hamburgertje of een speklapje, maar voor de ervaren barbecue liefhebber zijn er uitdagendere opties. Daarom bespreken we de barbecue trends van 2020.

Grote stukken vlees zijn nog steeds een BBQ-trend in 2020

Het is al een aantal jaar gaande. De grote stukken vlees op de barbecue zijn populair. Serveer bijvoorbeeld een mooie Tomahawksteak of een heerlijke Picanha aan je gasten. Het voordeel van een groot stuk vlees is dat de chef na het bereiden ook kan aanschuiven aan tafel. Bij het traditionele barbecueën staat de man vaak de hele avond te grillen. Een groot stuk vlees is leuk om klaar te maken en ziet er fantastisch uit op tafel. Ook in de BBQ-trends van 2020 zal dit terug te zien zijn.

Roken is de nieuwste BBQ-trend 

Onder de professionals werd er al veel gebruik van rooktechnieken gemaakt. Met roken is het mogelijk om vlees of vis langzaam te garen. Ook voegt het een heerlijke rooksmaak toe aan het gerecht. Het is een techniek die geoefend moet worden, maar toch verwachten de experts dat deze manier van barbecueën steeds meer door recreanten opgepikt zal worden. Roken is het nieuwe grillen! Lees ook over roken en andere technieken in het volgende artikel: ‘Verras je vrienden met een nieuwe manier van barbecueën’. 

Digitaal barbecueën 

Het behoorde ook al tot de BBQ-trends van 2019. Digitale hulp bij het grillen past helemaal bij de tijd waar we in leven. Vrijwel alles is tegenwoordig digitaal te regelen en daar komt nu dus ook de BBQ bij. Via WI-FI sta je in verbinding met je persoonlijke assistent. Je krijgt een melding wanneer je hamburger omgedraaid moet worden en wanneer hij klaar is. Ook is het mogelijk om een teller te gebruiken die aangeeft hoelang het duurt tot het eten gaar is. Digitaal de temperatuur meten hoort ook bij de nieuwe BBQ-trends. Het geeft de mogelijkheid om exact de juiste kerntemperatuur te bereiken. Wil je echt met je tijd meegaan als barbecue liefhebber? Lets get digital!

Barbecueën zonder vlees

Een van de BBQ-trends de afgelopen jaren is het grillen van gerechten zonder vlees of vis. Op eetgebied verandert er natuurlijk een hoop de laatste jaren. We moeten minder vlees eten. Daarom zijn er al meer gerechten op de barbecue terug te zien. Groentes worden steeds vaker klaargemaakt op de BBQ. Een groente-spies of een aluminium schaaltje gevuld met groenten zijn manieren om vegetarisch te grillen. Ook zijn er nieuwe accessoires beschikbaar zoals een wafelijzer. Nu kan je een wafel of een tosti klaarmaken op je BBQ. Eigenlijk zijn de trends in de BBQ-wereld gericht op het gebruiken van je barbecue als een buiten keuken. He is zelfs mogelijk om pizza’s te maken in de BBQ. Hiervoor moet je een oven-accessoire kopen voor je barbecue.

BBQ-trends

De BBQ-trends van 2020 zijn dus: digitaal grillen, niet enkel met vlees en eventueel met een rooktechniek. Ook zijn de grote stukken vlees nog altijd populair. Genoeg uitdaging in de achtertuin. Na het barbecueën moet er natuurlijk ook schoongemaakt worden. In het artikel ‘De BBQ schoonmaken: 4 tips’ lees je hoe. Geen behoefte aan uitdaging en geen zin om schoon te maken? Dan is een sjasliek van de wegwerpbarbecue natuurlijk ook lekker. 

Leave a Response