Automotive

De beste elektrische auto van 2022

Tom van Pinxteren512 views
De beste elektrische auto

De beste elektrische auto. In een tijd waar de brandstof bijna niet meer te betalen is, wordt dit vervoersmiddel steeds aantrekkelijker. Het is wel een flinke investering zo een elektrische auto. Daarom kan het geen kwaad om te weten wat de beste is. In dit artikel worden verschillende categorieën elektrische auto’s behandeld.

De beste kleine elektrische auto

1. Fiat 500e

De Fiat 500e is de beste elektrische auto in het middensegment. Hij heeft een actieradius tot wel 320 kilometer en 460 kilometer in stadsverkeer. Verder laadt hij ook nog eens binnen 5 minuten genoeg om weer 50 kilometer te rijden. Ideaal als je alleen even snel boodschappen moet doen.

Beste elektrische auto

2. Opel Corsa-e

De Opel Corsa was altijd al een populair model. De elektrische variant is een auto met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De Corsa-e heeft een actieradius van 359 kilometer. Met de snellaad-modes maken dat deze goede elektrische auto binnen een halfuur weer voor 80 procent opgeladen is. 

Beste elektrische auto

3. Peugeot e-208

Bij de beste kleine elektrische auto’s hoort ook zeker de Peugeot e-208. Het model heeft een zeer sportief design. Het is een ideale stadsauto. De actieradius is 362 kilometer. Comfortabel van A naar B reizen in alle rust.

Beste elektrische auto

De beste elektrische auto’s is het hogere segment

1. Kia EV6

De beste elektrische auto in dit segment is volgens de kenners de Kia EV6. Het prachtige design geeft de auto een stoere uitstraling. De actieradius is erg groot, namelijk 528 kilometer. Verder heeft de Kia zeer veel power. Hij mag wel 1600 kg trekken.

Beste elektrische auto

2. Skoda Enyaq iV

De nummer twee in het hoge segment is de Skoda Enyaq iV. Dit is wederom een erg stoer model. De actieradius is 535 kilometer. Het trekgewicht is wat lager dan de Kia, 1200 kilo. De auto scoort erg hoog op gebruikersgemak. De Skoda Enyaq iV is een erg fijne elektrische auto.

Beste elektrische auto

3. Tesla Model 3

Tesla mag natuurlijk niet ontbreken als het over de beste elektrische auto’s gaat. Deze wagen heeft een enorme actieradius van 614 kilometer en hij laadt snel op. Model drie staat bekend om zijn minimalistische vormgeving.

Beste elektrische auto

Het topsegment elektrische auto’s

1. Audi e-tron

De Audi e-tron is simpelweg een geweldige auto. De actieradius is 437 kilometer. Hierdoor is hij geschikt voor langere afstanden. Deze elektrische auto maakt het rijcomfort wat je van Audi verwacht volledig waar. 

Beste elektrische auto

2. Porsche Taycan

Een goede nummer twee topsegment elektrische auto is de Porsche Taycan. De actieradius is iets langer dan die van de Audi, namelijk 484 kilometer. Het is qua model een echte sportauto. In een Taycan kom je zeer goed voor de dag.

Beste elektrische auto

3. BMW iX

De BMW iX is de elektrische SUV. De auto is zeer ruim en krachtig. Het bijzondere van deze auto is dat hij wel 2500 kilogram kan trekke. Dit is zeer veel gewicht voor een elektrische auto. De actieradius is 549 kilometer, dus ook uitstekend. Verder is het een heerlijk wagen met alle gemakken en luxe die BMW te bieden heeft.

Beste elektrische auto

In het artikel zijn een aantal van de beste elektrische auto’s op de markt genoemd. Welke van de negen geschikt is voor jou, hangt af van budget en het segment waar je het in zoekt. Het zijn in een aantal suggesties die jou verder helpen in je zoektocht naar een nieuw voertuig. Lees in het volgende artikel, waarom de elektrische auto dag uitjes leuker maakt

Leave a Response