SportLifestyle

De beste fitnessapparaten voor thuis

Redactie MannenNieuws2314 views

Sommige zijn er dol op om elke dag in sportschool te staan, maar er zijn er ook genoeg die eigenlijk liever thuisblijven om hun work-out uit te voeren. Wanneer je bij dit ras hoort dan heb je er vast al eens aan gedacht om fitnessapparaten aan te schaffen zodat je ook thuis kunt trainen, maar je weet niet waar je moet beginnen.

Nu weet je dat wel! Dit zijn namelijk de handigste fitnessapparaten om thuis te gebruiken. En wanneer je thuis geen ruimte hebt voor deze apparaten dan kan je altijd nog gebruik maken van een opslagruimte zodat je toch jouw eigen fitnessapparaten kunt hebben.

De crosstrainer

Deze had je aan kunnen zien komen, de crosstrainer is verreweg het handigste cardio-apparaat om thuis te hebben staan. Het neemt minder ruimte in beslag, en is goedkoper, dan een loopband. Bovendien train je met een crosstrainer tegelijkertijd jouw benen en armen, ideaal dus.

Lees ook: 5 Workouts voor de crosstrainer

Een bank en dumbbells

Wanneer je graag aan krachttraining doet, en een niet al te groot budget hebt, dan is de verstelbare bench samen met dumbbells. Ze nemen weinig ruimte in beslag maar je kunt er toch heel veel verschillende mee doen. Met alleen deze materialen kun je alle verschillende spieren in de armen, rug en borst al trainen.

Zelfs wanneer je geen bank aanschaft kan je al ver komen met alleen de dumbbells. Er zijn genoeg oefeningen die je ook gewoon staand kunt doen.

dumbells

Het stepapparaat

Nog een cardio apparaat wat helemaal niet zo veel ruimte in beslag neemt, en wat nog minder geld kost dan een crosstrainer, is het stepapparaat. Sommige mannen zijn er dol op, andere hebben er een hekel aan. Dit is ligt natuurlijk aan jou, maar als je het altijd wel een fijn apparaat vond dan is het ook ideaal om thuis, of in jouw opslagruimte, neer te zetten.

Een halterapparaat

Wanneer jij jouw armspieren naar een nieuw niveau wilt tillen dan bereik je dit een stuk sneller met een halterapparaat. Het is wat groter en duurder dan de dumbbells, maar je kan er wel echt resultaat mee bereiken. Wanneer je steeds zwaardere gewichten kunt tillen zullen dumbbells op een bepaald moment niet meer genoeg zijn, dan wordt het echt tijd om een halterapparaat in huis te halen.

Lees ook: 25 buikspieroefeningen voor thuis

Er zijn dus genoeg fitnessapparaten die je ook gemakkelijk thuis kunt neerzetten en gebruiken. Ben jij van plan om een van deze apparaten aan te schaffen? En zet je ze dan thuis neer of in een opslagruimte?

Leave a Response