Sport

De beste penaltynemers dit seizoen

Tom van Pinxteren728 views
Beste penaltynemers

Wie zijn de beste penaltynemers van het vorige seizoen. Met de invoering van de VAR voelt het alsof de penalty’s ons om de oren vliegen. In het artikel worden elf spelers behandeld die tien of meer strafschoppen namen dit seizoen. Na het lezen van dit artikel weet je op wie je moet letten voor penalty tips in het komende seizoen.

Mijo Caktas- HNK Hajduk Split- 10 genomen 8 raak 2 mis 80%

In Kroatië loopt een speler rond die aardige penalty kan nemen. Hoewel zijn ploeg Hajduk Split geen kampioen werd, wist hij wel acht van de tien strafschoppen te scoren. Mijo Caktas is een aanvallende middenvelder. Hij scoorde afgelopen seizoen 20 keer in de competitie.

Alex Telles- FC Porto- 10 genomen 8 raak 2 mis 80%

Alex Telles is de linksback van FC Porto. In de ploeg is hij verantwoordelijk voor het nemen van de penalty’s. 80 procent wist hij raak te schieten dit seizoen. De back is sowieso goed bezig, want hij wordt aan veel topclubs gelinkt deze transferperiode.

Domenico Criscito- Genoa CFC- 10 genomen 8 raak 2 mis 80%

Het is een echte veteraan. Hij is de aanvoerder van zijn team Genoa. Domenico Criscito is al de tweede linksback in deze lijst. De 33-jarige Italiaan heeft inmiddels alles al meegemaakt in zijn carrière. Die ervaring gebruikt hij om strafschoppen koelbloedig binnen te schieten. Wederom een percentage van 80 procent raak.

Marco Mancosu- US Lecce- 11 genomen 9 raak 2 mis 81,8%

De volgende speler is wederom een Italiaan op leeftijd. De aanvoerder van Lecce is verantwoordelijk voor strafschoppen. Elf keer mocht hij aanleggen en negen keer volgde er een doelpunt. Helaas konden de goals van middenvelder Mancosu de degradatie van Lecce niet voorkomen.

Robert Mühren- Cambuur Leeuwarden- 10 genomen 9 raak 1 mis 90%

Je had vast niet verwacht dat een van de beste penaltynemers in de Keuken Kampioen Divisie speelt. Robert Mühren werd vorig seizoen topscoorder van de competitie. Ook wist hij negen van zijn 10 penalty’s te scoren. Een geweldig seizoen voor de Volendammer. Helaas besloot de KNVB dat er geen kampioen was vanwege corona.

Teun Koopmeiners- AZ- 10 genomen 9 raak 1 mis 90%

AZ is de laatste maanden vooral in het nieuws geweest omdat ze zich niet konden neerleggen bij de beslissingen van de KNVB. Je zou benen vergeten dat ze erg leuk voetbal hebben laten zien. Teun Koopmeiners was aanvoerder van dit sterke elftal. Zoals het hoort als aanvoerder, nam Teun ook de strafschoppen. 90 procent raak is een indrukwekkende prestatie.

Hugo Fraile- FC Fuenlabrada- 11 genomen 10 raak 1 mis 90,9%

Ervaring is belangrijk in het voetbal, maar ook zeker voor het nemen van een penalty. De 33-jarige Hugo Fraile scoorde 10 keer vanaf 11 meter. Dit deed hij op het tweede niveau van Spanje. Helaas voor FC Fuenlabrada maakte de middenvelder een overstap naar AD Alcorcon.

Ivan Trickovski- AEK Larnaca- 11 genomen 10 raak 1 mis 90,9 %

In de Cypriotische competitie loopt ook een penalty specialist rond.  Ivan Trickovski komt uit Macedonië en is 33 jaar oud. De nummer tien bevestigt wederom dat ervaren spelers goed in strafschoppen zijn. 11 genomen 10 raak. Een hele sterke statistiek.

Cristiano Ronaldo- Juventus FC- 13 genomen 12 raak 1 mis 92,3%

Deze speler heeft weinig toelichting nodig. Als Ronaldo een aanloop neemt voor een strafschop, weet je als keeper dat je zo goed als kansloos bent. Van de 13 keer scoorde hij er 12. Cristiano kan je op een boodschap sturen.

Ronaldo een van de beste penaltynemers

Ciro Immobile- Lazio Roma- 15 genomen 14 raak 1 mis 93,3%

Immobile werd topscoorder van Italië en ook van Europa. De spits van Lazio Roma was niet te stoppen. 36 keer wist hij het net te vinden in de competitie. Hiervan waren 14 goals een penalty. Dit moet bijna wel het beste seizoen zijn geweest uit de carrière van Immobile.

Cristhian Stuani- FC Girona- 11 genomen 11 raak 0 mis 100%

In het voetbal heb je een zekerheid: Stuani scoort zijn strafschop. De Uruguayaan kwam afgelopen seizoen uit op het tweede niveau van Spanje. Hier scoorde hij 100 procent van zijn genomen strafschoppen. Elf keer was de keeper kansloos. Stuani was de beste van de penaltynemers in het seizoen 2019-2020.

In het voetbal moet een penalty altijd een goal zijn. In werkelijkheid blijkt het niet zo makkelijk om altijd maar raak te schieten. Dit waren in het afgelopen seizoen de beste penaltynemers. Wil je nog meer over voetbal lezen. In het volgende artikel staan de grootste voetbalstadions van Nederland.

Leave a Response