Eten & Drinken

De beste restaurants van Amsterdam

Tom van Pinxteren564 views
beste restaurants Amsterdam

De beste restaurants van Amsterdam zijn moeilijk te kiezen met zoveel aanbod. Toch lees je in dit artikel wat de top 10 restaurants van Amsterdam is. Aan de zaken in dit artikel zit natuurlijk wel een prijskaartje verbonden. De restaurants zullen dus niet voor iedereen betaalbaar zijn. Heb jij wel een grof bedrag over voor een avondje eten? Dan zullen de restaurants je wel aanspreken.

10. Yamazato Restaurant

Bij het Okura hotel hoort onder andere het beste Aziatische restaurant van Amsterdam. Het Yamazato serveert traditionele gerechten uit de kaiseki-keuken. Overal is aan gedacht tot in het kleinste detail. De presentatie, de ingrediënten en de bediening. Alles geeft een Japans gevoel. Het Yamazato is een klein stukje Japan in Amsterdam. Later in dit artikel komt nog een restaurant in het Okura ter sprake.

https://www.instagram.com/p/CAxikmRFFEB/?utm_source=ig_web_copy_link

9. Le Restaurant

Een van de beste restaurants in de Pijp is Le Restaurant. Midden in de levendige buurt van Amsterdam is dit ogenschijnlijke simpele zaakje te vinden. Echter is het van binnen een geweldige zaak. Het gezellige restaurant staat onder leiding van chef Jan de Wit. Met een Michelinster is het een van de top restaurants van Amsterdam.

https://www.instagram.com/p/B16iC2VowFB/?utm_source=ig_web_copy_link

8. Bord’eau

Het restaurant Bord’eau bevindt zich in Hotel de l’Europe. Sinds 2013 zijn ze continu in het bezit van 1 of meerdere Michelinsterren. Bas van Kranen is vanaf 2018 is de chef van het luxe restaurant. De ingrediënten van over de hele wereld worden door de keuken omgezet in geweldige gerechten. Bord’eau is een van de beste restaurants in Amsterdam.

https://www.instagram.com/p/CEEimj-nxX9/?utm_source=ig_web_copy_link

7. Bridges

Het restaurant Bridges hoort als sinds 2013 bij de beste restaurants van Amsterdam. Het is gevestigd aan de Ouderzijds Voorburgwal. Echt midden in het centrum dus. Het restaurant staat vooral bekend om zijn visgerechten. Met een prachtig uitzicht kan je genieten van heerlijke gerechten. Misschien wel het mooiste uitzicht van de restaurants in Amsterdam.

https://www.instagram.com/p/CD37yXiHfND/?utm_source=ig_web_copy_link

6. Vinkeles

In hotel The Dylan zit een van de beste restaurants die Amsterdam rijk is. Vinkeles zit in de 9 straatjes van Amsterdam. Chef Dennis Kuiper bereidt de lekkerste dingen uit de Franse keuken. Volgens de Michelin weet hij spanning en nuance op het bord te brengen. In combinatie met het stijlvolle interieur is het een geweldig restaurant om te eten.

https://www.instagram.com/p/CD6ls57jgEP/?utm_source=ig_web_copy_link

5. Vermeer

Restaurant Vermeer is wederom gevestigd in een bekend hotel. Namelijk in het NH Barbizon Palace. Het is restaurant heeft bekendheid door zijn Michelinsterren. De Britse chef Chris Naylor werd in 2019 uitgeroepen tot Groentechef van het jaar. Het geheim is het werken met pure smaken en niet te veel poespas. Een heel goed restaurant in Amsterdam.

https://www.instagram.com/p/CB3TX1yFHaY/?utm_source=ig_web_copy_link

4. La Rive/ Amstel Restaurant

La Rive is het restaurant van het Amstel Hotel. In de keuken heeft onder andere Robert Kranenborg gewerkt. Tegenwoordig is Roger Rassin de chef. Helaas zijn ze vanwege corona gesloten. Het heet tegenwoordig het Amstel Restaurant. De nieuwe weg die ze zijn ingeslagen moet meer lokale gasten opleveren. De juiste prijs-kwaliteit verhouding met ongecompliceerd en goed eten moet het Amstel Hotel op de kaart zetten. Het is nu aan de keuken om te laten zien dat ze nog altijd bij de goede restaurants van Amsterdam horen.

https://www.instagram.com/p/CCqc_9QFNwu/?utm_source=ig_web_copy_link

3. 212

Amsterdam telt genoeg fancy restaurants. Daarom besloten oud-Bord’Eau chefs Thomas Groot en Richard van Oostenbrugge het eerste no-table restaurant te beginnen. De gasten nemen plaats aan de bar die om de keuken is gebouwd. Je kan er heerlijk eten, maar zonder de overbodige etiketten. Een van de meest trendy restaurants van Amsterdam.

https://www.instagram.com/p/CB8ED1AFA7-/?utm_source=ig_web_copy_link

2. Spectrum

In het Waldorf Astoria hotel zit restaurant Spectrum. De chef is Sidney Schutte, voormalig chef in De Librije. Het restaurant heeft sinds 2015 twee Michelinsterren. Bij Spectrum kan je fantastisch eten. Je gaat er heen voor een avond uitgebreid tafelen. Menu’s bestaan uit elf gerechten. De keuken werkt met seizoensgebonden ingrediënten bereid volgens Nederlandse ambachtelijke kooktradities. 

https://www.instagram.com/p/B0YbhhlIMda/?utm_source=ig_web_copy_link

1. Ciel Bleu

Op de 23ste verdieping van het Okura Hotel zit restaurant Ciel Bleu. Het is al het tweede restaurant van het Okura Hotel in deze lijst. Chefs Onno Kokmeijer en Arjen Speelman zorgen voor de meest fantastische gerechten. Met een prachtig uitzicht op Amsterdam geniet je van een 2-sterren diner. De keuken wordt geroemd om de creatieve internationale gerechten. Ciel Bleu staat bekend als het lekkerste restaurant van Amsterdam. 

https://www.instagram.com/p/B5YKVVxFI6R/?utm_source=ig_web_copy_link

Dit zijn momenteel de beste restaurants van Amsterdam. De hoofdstad telt genoeg sterrenzaken. Gelukkig zijn er naast hele dure restaurants ook ontzettend goeie betaalbare zaken. Zit je behoorlijk krap bij kas? Dan staan in het volgende artikel een aantal tips om goedkoop te daten.

Leave a Response