FashionGadgets

De duurste Horloges van dit moment

Tom van Pinxteren1089 views
De duurste horloges

Bij de duurste horloges moet je waarschijnlijk denken aan Rolex en Breitling. In dit artikel worden de allerduurste klokjes voor mannen van dit moment besproken. Zijn ze daadwerkelijk ook het geld waard of zou je er niet dood mee gevonden willen worden? De prijs is doorgaans gebaseerd op de materialen en de uniekheid van het klokje.

Louis Moinet Meteoris horloge

De goedkoopste van de dure horloges. De Louis Moinet Meteoris is slechts 4,6 miljoen dollar van jou. Wat dit uurwerk echt bijzonder maakt is het materiaal. Er is namelijk een stuk meteoriet van de maan gebruikt in het ontwerp. Een echt buitenaards design dus. Eigenlijk het duurste horloge wat niet volledig van de wereld komt.

https://www.instagram.com/p/BRwYF4OAyKh/?utm_source=ig_web_copy_link

Hublot Big Bang

Een van de bekende dure horloges merken is Hublot. De Big Bang van dit merk kost maar liefst 5 miljoen dollar. Het horloge is bezet met diamanten die alle 1280 op zijn minst drie karaats zijn. De stenen komen van bekende juwelier uit New York. Jaz-Z kreeg dit duurste horloge cadeau voor zijn 43ste verjaar van Beyoncé.

Patek Philippe 1518 polshorloge

Bij de dure horlogemerken voor heren hoort zeker ook Patek Philippe. Het 1518 polshorloge werd in 2016 geveild voor 11 miljoen dollar. Het materiaal is RVS en een van de functies is een eeuwigdurende kalender die zelf de schrikkeljaren herkent. Van dit horloge zijn er maar vier gemaakt in totaal. De allereerste heeft het bedrag uit de veiling opgebracht. De 1518 hoort bij de top 10 duurste horloges ter wereld.

https://www.instagram.com/p/CB8bj75HJim/?utm_source=ig_web_copy_link

Patek Philippe Henry Graves zakhorloge

Niet de 1518 maar het Henry Graves het duurste horloge van Patek Philippe. Hij bracht ooit 11 miljoen dollar op, maar vandaag de dag wordt de waarde geschat op 15 miljoen dollar. Henry Graves was een succesvol bankier. In 1933 gaf hij de opdracht om het horloge te maken. Het duurde echter wel vijf jaar voor het af was. Dit is een van de duurste horloges ter wereld die niet om je pols gedragen wordt. 

https://www.instagram.com/p/BXLqpNKB8UV/?utm_source=ig_web_copy_link

Breguet grande complication Marie-Antoinette zakhorloge 

Het duurste horloge ooit wordt ook niet om de pols gedragen. In 1782 startte Abraham-Louis Breguet met het maken van dit horloge. Zijn zoon was degene die het in 1827 afmaakte. Echter was de persoon voor wie het horloge gemaakt werd al overleden. Het was namelijk voor de Franse koningin Marie-Antoinette. In 1900 werd het duurste horloge gestolen, maar in 2007 werd het teruggevonden. Sindsdien is het te bewonderen in het L.A. Mayer museum. De waarde van dit prachtige stukje vakwerk is 30 miljoen dollar. Eigenlijk hoort het niet bij de dure horloges voor mannen, maar het is wel de duurste op aarde.

https://twitter.com/IAMISjp/status/1164895088968945664?s=20

De duurste Rolex

Ik hoor je denken. Rolex hoort toch bij de dure horlogemerken voor heren? Het duurste horloge voor om je pols is wel een Rolex. In 1968 gaf de vrouw van Paul Newman haar echtgenoot een horloge cadeau. De Rolex Cosmograph Daytona uit 1968. Gemaakt van 14-karaats goud en bezet met 17 juwelen, is het de duurste Rolex ter wereld. Op een veiling had iemand 17,8 miljoen dollar over voor het klokje van Paul Newman. Het is de top van de dure heren horloges.

https://www.instagram.com/p/B8INTe3FoSC/?utm_source=ig_web_copy_link

Dit zijn de duurste horloges. Eigenlijk is het belachelijk dat mensen zoveel betalen om de tijd te kunnen zien. Gelukkig hebben de dure horlogemerken voor heren ook een aantal goedkopere varianten. Lees in het volgende artikel waarom een horloge een belangrijke accessoire is voor mannen.

Leave a Response