Sport

De eerste keer naar de sportschool: hoe begin je?

Redactie MannenNieuws614 views
De eerste keer naar de sportschool: hoe begin je?

Ben je dit jaar met het goede voornemen begonnen om meer te bewegen? Maar is hier tot nog toe weinig van terecht gekomen? Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Nu alle sportscholen weer zonder veel restricties geopend zijn, is er weer veel meer mogelijk op het gebied van gezond leven en bewegen. Een lidmaatschap op een sportschool in Amersfoort is dan ook zeker een goed idee. Maar wat als je al tijden niet gesport hebt? Of als dit überhaupt de eerste keer is dat je jezelf in een sportschool begeeft? Hoe ga je dan van start? Met de volgende tips moet dit zeker lukken.

Bouw het rustig op

Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk resultaat zien van jouw inzet. Helaas zal je toch echt even geduld moeten hebben. Haastige spoed is zelden goed. Bouw het daarom zo rustig mogelijk op. Je kunt niet verwachten dat je direct op volle kracht mee kunt sporten. Begin langzaam en bouw het tempo steeds meer op. Op die manier voorkom je blessures en zal je ook niet te veel spierpijn hebben, waardoor je wellicht je motivatie verliest.

Weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan aan een professional in de sportschool om samen een plan op maat te maken. Zo weet je zeker dat je het op de juiste manier aanpakt en je ook daadwerkelijk de juiste resultaten zult boeken.

Laat deze personal trainer tevens uitleg geven over de verschillende apparaten en oefeningen. Zo voorkom je dat je oefeningen verkeerd uitvoert en daardoor juist een averechts effect veroorzaakt.

Stel doelen

Stel doelen

Het kan heel demotiverend werken als je zonder plan te werk gaat. Nog al te vaak zien we mensen de sportschool binnenstappen die maar lukraak een apparaat uitkiezen en aan de slag gaan. Het is verstandiger om eerst doelen te stellen en op basis daarvan aan de slag te gaan. Dit geeft houvast, een leidraad waar je je aan vast kunt grijpen. Bovendien werkt het ook motiverend. Als je ziet welke doelen je al hebt behaald, ben je meer gemotiveerd om extra hard je best te doen om ook de andere (grotere) doelen te behalen.

Blijf je voortgang ook voortdurend noteren. Op die manier zie je langzaam maar zeker dat er echt verbetering zit in je trainingen. Zelfs als dat misschien niet zo voelt.

Eet eiwitrijk

Je spieren zullen het flink te verduren krijgen in de sportschool. Daarom is het belangrijk dat je ze de juiste voedingsstoffen biedt om te herstellen. Eiwitrijke producten dragen bij aan het herstel en het kweken van spieren. Daarom is het belangrijk om voor en na een training extra veel eiwitten te eten. Eiwitrijke producten zijn bijvoorbeeld kip, ei, maar ook peulvruchten en verschillende soorten (ongezouten) noten.

Vind je het lastig om extra eiwitten aan je maaltijd toe te voegen? Kies er dan eventueel voor om een eiwitshake te drinken na een training. Op die manier geef je je lichaam de ondersteuning die het nodig heeft na elke training.

Leave a Response