Sport

De finales van de Nations League: dit valt er te winnen!

Jaro734 views
nations league

Nederland speelde eerder deze week verrassend gelijk tegen Duitsland en dit leverde ze een plek op in de finales van de Nations League. Samen met Engeland, Zwitserland en Portugal mag Nederland gaan strijden voor de trofee in deze allereerste editie van de Nations League. Hoe ziet het schema eruit en wat valt er precies te winnen?

Het schema

Op 5 en 6 juni 2019 vinden de halve finales plaats. Op 9 juni gaan twee ploegen strijden voor het brons en later die dag nemen de twee finalisten het tegen elkaar op. De loting voor deze eindronde is op 3 december in het Ierse Dublin. Dit toernooi wordt in Portugal gehouden en heeft beduidend minder aanzien als het EK. Toch valt er een flinke mep geld te winnen.

De prijzen

Zo krijgt de winnaar maar liefst 6 miljoen euro bijgeschreven. De verliezend finalist ontvangt 4,5 miljoen euro en de nummer 3 en vier ontvangen 3,5 (nummer 3) en 2,5 (nummer 4) miljoen euro.

https://www.instagram.com/p/BqdTB59ASHs/

Lees ook: Dit zijn de 10 mooiste voetbalvrouwen!

Het EK

Naast financiële prijzen wordt Nederland ook op een andere manier beloont voor de goede prestaties in de Nations League. De eerste plek in de groep heeft ervoor gezorgd dat het Nederlands elftal een gegarandeerd ticket voor de play-offs voor het EK heeft bemachtigd. Dit houdt in dat wanneer Nederland zich niet via de kwalificatie plaatst, zij een tweede kans krijgen in de play-offs. Bovendien is Nederland bij de EK-loting ingedeeld in pot 1. Dit houdt in dat Nederland niet in een poule kan komen met de andere (top)landen uit pot 1.

Potindeling loting EK-kwalificatie

Hieronder het overzicht van de potindeling voor de EK-kwalificatie. De loting vindt op 2 december aanstaande plaats.

  • Pot 1: Nederland, Polen, Portugal, Engeland, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, België, Italië en Kroatië
  • Pot 2: Duitsland, IJsland, Bosnië en Herzegovina, Oekraïne, Denemarken, Zweden, Oostenrijk, Wales, Rusland en Tsjechië
  • Pot 3: Slowakije, Turkije, Ierland, Noord-Ierland, Schotland, Noorwegen, Servië, Finland, Bulgarije en Israël
  • Pot 4: Hongarije, Roemenië, Griekenland, Albanië, Montenegro, Cyprus, Estland, Slovenië, Litouwen en Georgië
  • Pot 5: Macedonië, Kosovo, Wit-Rusland, Luxemburg, Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Moldavië, Gibraltar en Faeröer
  • Pot 6: Letland, Liechtenstein, Andorra, Malta en San Marino

Zet 2 en 3 december dus alvast op de kalender! Dan vinden de lotingen van respectievelijk

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response