Sport

De grootste en stomste keepersblunders aller tijden

Redactie MannenNieuws1079 views
Blunder keepers

Het valt niet mee om keeper te zijn. Waar een aanvaller verschillende kansen mag missen zonder op de bank te belanden, wordt één fout van een keeper vaak al breed uitgemeten. Je kunt je als keeper proberen te revancheren met de fantastische reddingen, maar je fout wordt het meest herhaald. Keepersblunders hebben een eeuwig leven op YouTube, waar je voor leedvermaak prima aan je trekken kunt komen. Hier een verzameling van een aantal van de grootste en stomste keepersblunders aller tijden.

1. Jeroen Zoet versus doellijntechnologie

Handig voor het arbitrale trio, die doellijntechnologie. Als de bal over de lijn gaat, krijgt de scheidsrechter dat op zijn horloge te zien. Blijkbaar was PSV-doelman Jeroen Zoet dat even vergeten toen hij in de topper tegen Feyenoord een bal nét voor de lijn redde. Niks aan de hand, totdat hij de bal naar zich toe trok en het horloge van scheidsrechters Bas Nijhuis alsnog een doelpunt aangaf. Het bleek ook nog eens het winnende doelpunt te zijn. Een kostbare fout van een verder prima keeper.

2. Het is pas voorbij als de bal stil ligt

Doelman Khalid Askri van het Marokkaanse FAR Rabat kan best een penalty stoppen. Zo ook in onderstaande video, waar hij tijdens een shootout een strafschop weet te keren. Waar hij niet op let, is dat hij met zijn redding te bal een raar effect heeft gegeven. Askri staat meteen op om de gestopte penalty te vieren, en merkt niet op dat de bal nog in beweging is, en bij een stuit door het effect terug richting de inmiddels legen goal beweegt. Wanneer de bal alsnog in het doel beland, telt de scheidsrechter het doelpunt omdat de bal in beweging bleef. Askri weet niet wat hij meemaakt. Een goede les om altijd alert te blijven.

https://youtube.com/watch?v=1MRrwn3O3ZM

3. Onnodige ‘redding’

In 2002 verdedigde Victor Kros het doel van Sparta. Tegen Roda JC krijgt hij een uithaal van afstand op zich af. De bal lijkt op koers om net mis te gaan naast de linkerpaal. Toch besluit Kros dat een redding noodzakelijk is. Hij duikt op de bal af met de bedoeling om deze in zijn armen te sluiten. Helaas voor Kros is zijn actie slecht gepland. De bal ketst af op de arm van de doelman voordat hij zijn Adidas keepershandschoenen er omheen kan krijgen, waardoor de bal alsnog om Kros langs stuitert en in het doel belandt. Sparta verloor de wedstrijd met 3-0, dus hij kon zich troosten met het feit dat ze de wedstrijd niet door hem hebben verloren.

4. Waar is die bal nu?

Mainz-doelman Robin Zentner komt in dit fragment met de schrik vrij. Hij krijgt in zijn strafschopgebied de bal aan de voet en wil deze vooruit spelen. Daarbij kijkt hij alleen in de verte en gaat ervan uit dat de bal nog steeds is waar hij dacht dat hij was. Dat blijkt niet zo te zijn: de bal is hem voorbij gerold. Het gevolg is dat Zentner een uithaal maakt om een bal die er helemaal niet is weg te trappen. Het ziet er erg knullig uit, maar gelukkig voor Zentner is hij er op tijd bij om te voorkomen dat de aanvaller van Mönchengladbach in open doel kan scoren.

https://youtube.com/watch?v=NVKbz1TDss0

5. Even afgeleid

Almere City-keeper Chiel Kramer gaat het duel aan met een aanvaller van RKC, waarbij hij de bal wint, maar de aanvaller gevloerd achter de doellijn achterlaat. Of hij daarbij denkt dat de bal ook over de lijn is geweest is niet duidelijk, maar met de bal aan de voet laat hij zich afleiden door het feit dat de RKC-speler blijft liggen. Omdat zijn aandacht niet uitgaat naar het spel, dat gewoon doorloopt, kan een andere speler van RKC simpelweg de bal van hem afpakken en scoren in het lege doel. Een doelpunt dat dan zelfs met de beste keepershandschoenen van Nike niet meer te voorkomen geweest zou zijn. Weg overwinning voor Almere City.

6. Gewoon een klotedag

De grootste pechvogel in dit lijstje is toenmalig SC Freiburg-keeper Oliver Baumann. Hij gaat maar liefst driemaal opzichtig in de fout in één wedstrijd. Hij komt ver uit zijn goal en gaat vervolgens onder de bal door. Dan komt hij later nog een keer uit en slaagt hij er niet in zijn handen om de bal te krijgen. Vervolgens laat hij ook nog eens een afstandsschot uit de handen glippen. Een heuse off-day.

 

Leave a Response