WonenLifestyle

De ideale vloer voor de mancave

Redactie MannenNieuws2037 views
Vloer mancave

Als je een mancave inricht, denk je misschien vooral aan een stoere bank of een grote tv. Maar heb je je wel afgevraagd hoe het eigenlijk zit met de vloer? Niet elke vloer is namelijk geschikt voor de mancave. Hier vind je alles over de ideale vloer voor de mancave.

Eigenschappen die de ideale vloer moet hebben

De vloer van een mancave moet aan heel wat eisen voldoen. Zo is het heel praktisch als de vloer geluiddempend is. Dan heeft niemand er last van als jullie wat enthousiast bezig zijn. Daarnaast moet de vloer stevig en glad zijn. Een tapijt is bijvoorbeeld erg onhandig, want dat wordt snel vies en is veel werk om schoon te maken. Als laatste moet de vloer goed tegen vocht kunnen. Als je een glas bier omgooit of wijn morst, wil je niet meteen moeten stressen om je vloer schoon te maken.

Mancave

De beste vloer voor de mancave

Voor de vloer van de mancave of mannenzolder gelden dus best hoge eisen. De meeste vloeren vallen af. Er is er eigenlijk maar een die geldt als ideale vloer: vinyl. Vinyl is haast onverwoestbaar, is vochtbestendig en dempt geluiden heel goed. Daardoor is vinyl een van de beste vloeren voor de mancave. Omdat vinyl bestaat uit één stuk heb je geen naden en kieren. Daardoor is het niet alleen gemakkelijker schoon te maken, maar er komt ook geen vocht door de vloer heen. Het is dus geen enkel probleem als de vloer nat of vies wordt.

Het leggen van een vinyl vloer

Veel mensen verwarren vinyl met pvc. Het is waar dat de materialen best sterk op elkaar lijken. Toch is vinyl echt iets anders dan pvc. Vinyl is namelijk een groot ‘zeil’ dat uit een stuk bestaat. Je snijdt het met een scherp mes op maat en het wordt op de ondervloer geplakt. Pvc bestaat uit losse delen die je in elkaar moet klikken of strak naast elkaar moet lijmen. Wel heb je voor beide soorten vloer een goede klusjesman nodig die ervaring heeft op dit gebied. Want zowel pvc als vinyl moet worden gelegd op een strakke, gladde ondergrond zonder oneffenheden.

Je mancave is pas compleet als er een goede vloer in ligt. Die vloer moet aan allerlei eisen voldoen. Gelukkig zijn er ook vloeren die ‘the whole package’ hebben. Met name de vinyl vloer is ideaal als vloer voor de mancave. De vloer heeft doorgaans ook een heel lange levensduur, waardoor je in een keer klaar bent voor de komende 15-20 jaar!

Leave a Response