GadgetsFeatured

De leukste smartwatch apps van dit moment

Thom1013 views

Inmiddels ontkomt je er niet meer aan, de smartwatch. Je ziet ze steeds vaker en steeds meer mensen hebben er één. Er komen met de dag meer apps bij. Je kunt bijvoorbeeld je smartwatch voorzien van handige apps die je helpen bij een gezonder leven, apps die een stukje uitbreiding geven aan je smartwatch en zelfs games.

Om jou up-to-date te houden wat betreft smartwatch apps hebben we de leukste apps op een rijtje gezet.

Twijfel je nog of een smartwatch iets voor jou is? Bekijk de apps hieronder even en je zult meteen een smartwatch willen kopen.

PixtoCam

De app PixtoCam is handig bij het nemen van foto’s met je smartwatch. Wanneer je een selfie neemt, kijk je naar het scherm van je smartwatch of de camera je goed in beeld heeft.

Door deze app is het makkelijker om de timer, flits instellingen of in/uitzoomen te bedienen.

Cloudplayer

Wanneer je muziek wilt luisteren vanaf je smartwatch is Cloudplayer de beste app om dit te doen. Je kunt met Cloudplayer muziek luisteren vanaf Dropbox, Google Drive of Onedrive MP3 bestanden afspelen. Maar het is zelfs mogelijk om offline muziek af te  spelen en heb je hiervoor geen smartphone meer nodig.

Spotify

Spotify is natuurlijk bij vrijwel iedereen bekend. Maar wist je ook dat je Spotify op de smartwatch kunt gebruiken? De app staat helaas nog wel in de kinderschoenen en hierdoor kan het op het gebied van functionaliteit nog wel eens tekort komen.

Wear Messenger

Met Wear Messenger is het mogelijk om berichten zoals SMS’jes te versturen vanaf je slimme horloge. Je kunt verschillende toetsenbord opties, bericht meldingen en stemgeluiden toepassen.

Wear Mini Launcher

Wear Mini Launcher zorgt voor een snelmenu dat je snel kunt activeren door van linksboven naar rechts te swipen op je scherm. Met dit snelmenu kun je apps openen en instellingen bewerken. Dit werkt een stuk makkelijker en vooral sneller omdat je nu niet eerst de instellingen app hoeft op te zoeken.

Met je smartphone kun je de gedragingen en opties van dit snelmenu aanpassen.

Evernote

Heb je het wel eens dat je plotseling iets moet onthouden of iets op moet schrijven maar geen pen of papier bij de hand hebt? Geen enkel probleem. De app Evernote bied hier een helpende hand.

De app Evernote kun je zien als een soort digitaal notitieblok op je pols. Je kunt hier namelijk afspraken, boodschappen of bijvoorbeeld een goed idee in opslaan. Vervolgens worden deze notities opgeslagen op elke apparaat waarop je Evernote gebruikt.

Tinder

Ben je nu zo verslaafd aan het swipen naar je grote liefde dat je geen moment zonder kunt? Met de smartwatch kun je namelijk ook gebruik maken van Tinder.

Dit is op dit moment ook de enige dating-app die werkt op de smartwatch. Het werkt precies zoals op de telefoon, ook kun je chatberichten zien en wanneer je een match hebt krijg je hier een melding van.

Helaas kun je nog niet op het profiel van iemand kijken, hier zul je toch echt nog een smartphone voor nodig hebben.

Runkeeper

Op veel smartwatches zit er een standaard stappenteller op. Wanneer je meer doet dan alleen wandelen is het toch handig om een app te hebben die dit ook kan vastleggen. Deze app heet Runkeeper. Tijdens het sporten legt Runkeeper je snelheid, afgelegde afstanden en het aantal verbrande calorieën vast.

Je kunt de app gebruiken met spraakopdrachten, hierdoor kun je hem dus ook makkelijk bedienen tijdens het hardlopen zonder dat je hoeft te stoppen.

1Weather

Met de app 1Weather is het mogelijk om het weer te bekijken. De smartwatch heeft deze functie zelf ook, helaas is deze niet zo gebruiksvriendelijk. De app 1Weather stel je in via je smartphone. Vervolgens wordt de huidige weersvoorspelling overzichtelijk op het smartwatch scherm weergegeven.

Steeds wanneer je 1Weather opent, update hij zichzelf waardoor je steeds opnieuw de meest recente weersvoorspelling ziet.

Papercraft

Papercraft is een populair spel op de smartwatch. Papercraft speelt zich af in de ruimte waarbij het ruimteschip de vijand moet neerschieten. Ondanks dat het scherm erg klein is, is de game erg verslavend.

Shazam

Gebruik je wel eens Shazam wanneer je een goed nummer op de radio hoort? Dit kan nu ook met de smartwatch. De opgenomen nummers worden direct doorgestuurd naar de smartphone.

Conclusie

Zoals je ziet, is er een ruim aanbod aan allerlei verschillende apps voor op je smartwatch. Sommige werken samen met je smartphone maar andere kunnen helemaal op zichzelf opereren.

In de komende tijd zullen de apps steeds beter en makkelijker gaan werken en zullen er veel meer apps uitkomen.

Welke app is jouw favoriet? Laat dit even weten in de comments!

Leave a Response