Uiterlijk

De manbun is nog steeds hip: Deze beroemdheden rocken hem in 2018!

Jaro1626 views
manbun-2018-trend

Sinds een aantal jaren is de hele wereld in de trans van de zogeheten Man bun. Dit knotje bij mannen valt onder de ‘risico kapsels’. Sommigen vinden het namelijk erg raar en lelijk staan, terwijl bij een ander deel van de bevolking het hart gelijk sneller gaat kloppen. Wij zijn in ieder geval fan! Om te laten zien dat de manbun nog lang niet uit de mode is hebben wij een overzicht gemaakt met alle beroemdheden die dit gewaagde kapsel rocken!

Oorsprong

Waar komt dit kapsel eigenlijk vandaan? Voor zover bekend is, is de manbun ontstaan in de 8e eeuw. Het waren de Scandinavische Vikingen die voor het eerst dit kapsel droegen. Voor de Vikingen was lang haar een symbool van mannelijkheid en zij waren dus maar al te trots op deze lange manen. Er zijn misschien volkeren geweest die dit kapsel al eerder droegen, maar daar is niets over bekend!

manbun-2018-2

Opleving!

Vanaf de zomer van 2013 om precies te zijn beleeft de manbun een heuse comeback. Mede dankzij de bekende ‘hipster-cultuur’ werd het mannenknotje een echte trend. Beroemdheden als Zayn Malik, Harry Styles en Jared Leto zijn enkelen voorbeelden van mannen die hieraan meededen. Er zijn zelfs Ken poppen (van Barbie) met een manbun!

manbun-2018

Lees ook: Tips voor een vollere baard!

Anno 2018

De eerste manbun’s werden in deze tijd gedragen in combinatie met een ruig baardje (hipsterbaard) en ‘hippe’ kleding. Inmiddels heeft dit kapsel in alle bevolkingsgroepen een permanente plaats ingenomen en vind je het mannenknotje over terug. Welke beroemdheden dragen de manbun anno 2018? Wij hebben de stoerste voor jullie op een rijtje gezet!

#1. Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic lijkt met zijn manbun wel op een viking uit de 8e eeuw. Hij doet vanaf begin 2013 al mee met deze trend en is voorlopig niet van plan om ermee te stoppen. Wij geven hem groot gelijk, het staat hem ook wel erg goed!

Zlatan Ibrahimovic

#2. Gareth Bale

Ook Gareth Bale draagt anno 2018 een manbun. Hoewel de woorden ‘knap’ of ‘aantrekkelijk’ niet direct in je opkomen bij het horen van zijn naam, heeft hij wel een knap mooie manbun!

Bale Mengaku Tak Tahu Masa Depan Ronaldo di Madrid

Lees ook: De modetrends voor mannen 2018!

#3. Kit Harington

Kit Harington oftewel Jon Snow heeft een manbun uit de categorie ‘perfect’. Bijna alle vrouwen zijn tot over hun oren verliefd op deze Britse acteur!

manbun-2018-3

#4. Jason Momoa

Een ander lid van de Game of Thrones cast dat de manbun rockt is Jason Momoa, oftewel Khal Drogo. Deze beer van een kerel houdt met dit kasel zijn wilde krullen op modieuze wijze onder controle.

Zoals je kunt zien is de manbun nog niet uitgestorven en wordt deze nog steeds door veel mannen gedragen. Wat vind jij van de manbun? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response