AutomotiveReizen

De mooiste motorroutes voor een onvergetelijke vakantie

Jaro1255 views
motor routes 2

Je hoort vaak mensen, die van plan zijn om een roadtrip te maken met de auto door een bepaald gebied of naar een bepaalde plek. Toch is het nog veel leuker om een dergelijke trip te maken op de motor. Op de motor heb je namelijk de ultieme vrijheid. Niets is lekkerder dan uren lang op je motor rijden. Bovendien heb je het voordeel dat je veel wendbaarder bent dan met een auto. Zo kun je makkelijker files omzeilen en op moeilijk bereikbare locaties komen. Toch is het wel belangrijk dat je een geschikte route plant als je op vakantie wil met de motor. En dat is niet zo eenvoudig. Want hoe weet je nou welke routes leuk zijn om te nemen en welke geschikt zijn om met de motor af te leggen? Gelukkig voor jou hebben wij daar wel verstand van. In deze tekst zullen we een aantal van de mooiste motorroutes ter wereld voor je op een rij zetten, zodat je vakantie onvergetelijk zal worden.

De Amalfikust

Deze motorroute loopt langs de Amalfikust in de Italiaanse provincie Salerno. De weg is genaamd Strada Statale 163 en is een werkelijk waar schitterende route. Logischerwijs heb je een spectaculair uitzicht over de Tyrreense Zee. Niet alleen het uitzicht is mooi. Ook de weg waar je overheen rijdt is spectaculair. Je rijdt bij deze tocht namelijk constant langs een afgrond. Deze route is dus vooral geschikt voor een durfal op de motor.

Thüringer Wald

In Centraal Duitsland ligt het Thüringer Wald. Deze prachtige omgeving is ideaal voor een uitgebreide tocht op de motor. Dit bosrijke en heuvelachtige gebied is spectaculair om een keer te bezoeken op de motor. Voor de motorrijders die houden van een technische route is dit een echte aanrader. Je moet dus wel een bepaald niveau hebben voor deze tocht.

motor routes

Lees ook: Dit zijn de mooiste cabrio’s van 2018!

Serra Do Rio Do Rastro

In het zuiden van Brazilië ligt het schitterende gebergte, genaamd Serra Do Rio Do Rastro. Het gebied leent zich ideaal voor een motorvakantie. Als je deze route aflegt, ga je tussen de bergen door een prachtig natuurgebied. Opvallend is dat in de hele route maar 250 zitten. Wat wel genoemd moet worden is dat je niet angstig moet zijn aangelegd als je deze tocht wil afleggen. Omdat de wegen lang en recht zijn, kun je als motorrijder enorme snelheden bereiken. Je hebt dus wel wat lef en skills nodig om deze route succesvol af te leggen.

Ho Chi Minh route

Als je ooit eens motorroute wil afleggen in Azië, dan is het een absolute aanrader om Vietnam eens te bezoeken en Ho Chi Minh route af te leggen. Op deze prachtige tocht leer je Vietnam echt kennen. De route loopt van Hanoi naar Sagon, waar niet overal de beste wegen liggen. Als je van offroad motorrijden houdt, dan is deze route zeker aan te bevelen. Bovendien leer je op deze manier het land en de vriendelijk mensen goed kennen. Zonder twijfel zouden wij adviseren om regelmatig een tussenstop te maken in een lokaal dorpje.

Wat is jouw favoriete motorroute? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response