Reizen

De mooiste vakantiebestemmingen in Europa

Tom van Pinxteren806 views
De mooiste vakantiebestemmingen van Europa

De mooiste vakantiebestemmingen van Europa zijn door het Coronavirus even niet bereikbaar. Toch hopen we dat de Europese grenzen binnenkort opengaan, zodat we alsnog een mooie zomervakantie kunnen plannen. In dit artikel een aantal van de prachtigste vakantiebestemming in Europa.

Sardinië, een leuke vakantiebestemming in Europa

Italië is natuurlijk één van mooiste vakantielanden die Europa rijk is. Het eiland Sardinië heeft een rijke cultuur. Er zijn Spaanse, Romeinse en Arabische invloeden terug te vinden. Daarnaast kan je er heerlijk eten. Heb je niks met eten en cultuur? Sardinië heeft prachtige hagelwitte stranden en een heldere turquoise zee. Net de Malediven maar dan in Europa! Zon, zee, strand, eten en een geweldige cultuur. Dit alles maakt Sardinië één van de beste vakantiebestemmingen van Europa.

Mooiste bestemming Sardinie

De Azoren, een redelijk onbekende vakantiebestemming in Europa

Een vakantie in Europa op 1370 kilometer van het vaste land. De groep eilanden ligt midden in de Atlantische, maar officieel horen ze bij Portugal. Het is een bijzondere vakantiebestemming binnen Europa. De Azoren hebben een prachtige natuur. Je vindt er hoge bergen, geisers, warmwaterbronnen, kratermeren, stranden en fantastische groene heuvels. Ook surfers en duikers komen aan hun trekken op de Azoren. Het is één van de mooiste vakantie plekken in Europa.

Azoren_prachtige_vakantiebestemming

De Cycladen, Eilandhoppen in Europa

Ben je opzoek naar kleine rondreis binnen Europa. Dan is eilandhoppen op de Cycladen een leuk idee. De eilanden Santorini, Mykonos, Paros, Syros en Naxos zijn schitterend. Elke eiland heeft zijn eigen klassieke bouwstijl. Je kan er wandelen door de prachtige kleine straatjes en van de mooie gebouwen genieten. Daarnaast zijn er op de eilanden ook een aantal prachtige stranden rijk. Het is een erg populaire vakantiebestemming in Europa voor stelletjes.

De cycladen prachtig vakantiebestemming

Andalusië, het leukste stukje van Spanje

Het is er altijd mooi weer en je kunt er overal tapas eten. Andalusië is een geweldige stukje Spanje. Je vindt er de mooiste steden van Zuid-Europa. Granada, Cadiz, Sevilla, Cordoba, Mijas Pueblo, Grazalema en nog veel meer. De steden zijn tot diep in de nacht levendig. Voor dansliefhebbers vind je er de Flamenco. De geweldige cultuur en het lekkere eten maakt Andalusië één van de leukste vakantiebestemmingen in Europa.

Europese vakantie Andalusië

Toscane, de mooiste van de vakantiebestemming in Europa

Dat Italië een van de mooiste vakantielanden van Europa is blijkt wel uit deze lijst. Twee van de mooiste Europese vakantiebestemmingen vind je in Italië. Toscane is de bakermat van de renaissance. Florence, Lucca en Siena zijn onder andere steden die je er kan bezoeken. Middeleeuwse stadjes en prachtige heuvels, daar staat Toscane vol mee. Het is dus niet per se nodig om naar de bekende plaatsen te gaan. Kies een willekeurig dorpje op een heuvel en je kijkt je ogen uit.  Uiteraard maakt het heerlijke Italiaanse eten het ook een van de leukste vakanties van Europa.

De mooiste vakantiebestemming van Europa

Dit zijn een aantal van de mooiste vakantiebestemmingen van Europa. Uiteraard zijn er nog veel meer mooie plekjes te vinden. Het zijn helaas niet echt de goedkope vakantielanden binnen Europa. Lees hier hoe je de vakantie betaalbaar houdt. 

Leave a Response