Nieuws

De nieuwste Harley Davidson motoren

Redactie MannenNieuws1505 views

De laatste Harley Davidson
Daar waar bij het noemen van de naam Harley Davidson die specifieke geur van motorfietsen mijn neus prikkelt en voor mijn geestesoog rauw brullende naked bikes voorbij komen las ik laatst dat er sinds enkele maanden met een elektrische Harley proefgereden wordt.

Het moet toch niet gekker worden! De snorfiets, laat ik hem maar zo noemen want als onvervalste Harleyfan kruip je daar toch echt niet op, is nog niet op de markt maar in het thuisland Amerika worden de bikers uitgenodigd om er proefritten op te gaan maken. Waarschijnlijk verwachten ze er niet teveel respons op want het project Live Wire Experience, zoals de testperiode heet, is van plan om in 2015, na eerst Canada aan te doen, ook naar Europa te komen.
Harley_Davidson_(1)
Totaal nieuwe Harley beleving
Volgens het hoofd van de marketingafdeling van het Amerikaanse motorbedrijf mogen we deze nieuwe bike niet vergelijken met een elektrische auto. Jammer voor hun maar dat hebben we al. Als we hun mogen geloven moeten we bij de nieuwste Harley Davidson motoren meer de vergelijking treffen met een elektrische gitaar. Omdat het bedrijf Harley Davidson bekend is met de geluidsbeleving die de bikers met hun bike hebben wordt er erg veel energie gestoken in de ontwikkeling van het overbekende adrenalineverhogende geluid.

In een persbericht over de nieuwe LiveWire geeft Harley Davidson al aan dat ze mikken op een nieuwe doelgroep. Als fervente Harley-rijder verwondert me dat niet echt want laten we nou eerlijk zijn; welke echte motorrijder voor wie de geur van verbrande benzine en de kracht van de pompende cilinders synoniem is aan zijn mannelijkheid, wil er zelfs maar in de buurt van een elektrische Harley gezien worden?

Leave a Response