Wonen

De perfecte bank voor jouw mancave

Dion849 views

Je mancave stem je volledig af op al je wensen. Het is immers die ene ruimte in het huis waar je volledig de vrije hand hebt. Er mag van alles niet ontbreken: een flinke koelkast, een enorm televisiescherm, een tafel om de voeten op te leggen en wellicht ook een pooltafel… Maar één element staat eigenlijk centraal in je hele mancave, en dat is de bank. Wat voor bank moet het worden? Het is iets om eens goed over na te denken voor je tot de aanschaf over gaat.

Chesterfield bank

Het zou natuurlijk erg gaaf zijn om een heuse Chesterfield bank in je mancave te hebben. Deze stralen immers klasse en vooral ook mannelijkheid uit. Het is een bank met geschiedenis, die in de negentiende eeuw al zijn intrede deed in Britse huishoudens. Het is de ultieme bank om op te genieten van een goed glas single malt whisky. Maar hij leent zich net zo goed voor een luie houding tegenover een groot scherm met Netflix-series, of voor gespannen momenten tijdens een voetbalwedstrijd of een computerspel.

Tweezitsbank of driezitsbank?

De vraag is natuurlijk hoeveel mensen je kwijt wilt kunnen op je bank en hoeveel plek er is in je mancave. Hoeveel vrienden verwacht je tegelijkertijd te ontvangen? Met een driezitsbank heb je waarschijnlijk voor de meeste gevallen al in de behoefte voorzien. Voor extra bezoek kun je indien nodig immers altijd een extra klapstoel erbij zetten, die de rest van de tijd niet onnodig plek hoeft te staan innemen. Bij ruimtegebrek is een tweezitsbank wellicht de enige optie. Met een beetje indikken kun je daar als het echt moet ook wel met z’n drieën op zitten wanneer je gezamenlijk naar een spannende wedstrijd wilt kijken. Vergeet hierbij natuurlijk niet een stevige, lage salontafel waar je heerlijk de voeten op kunt leggen voor de ultieme ontspannen houding.

Hoekbank voor de luie houding

Je hebt ook nog de keuze om te gaan voor een hoekbank, mits je daar de ruimte voor hebt in je mancave. Daarmee vergroot je je zitcapaciteit, waardoor je dus meer vrienden kunt ontvangen. Omdat het een ruimtevreter is, moet je je wel afvragen of het ook voor jou eigen wensen het geschikte type bank is. Wil je graag met de benen gestrekt op de bank voor je televisie zitten, dan is een hoekbank natuurlijk ideaal. Een zachte bank om de voeten op te leggen is immers een stuk aangenamer dan een harde salontafel. Ben je niet zo van de luie houding, dan neemt een hoekbank eigenlijk vooral onnodig veel ruimte in. En dat is zonde, want je kunt alle ruimte natuurlijk goed gebruiken om je mancave van zoveel mogelijk gemakken te voorzien.

Niet één maar twee banken

Heb je de ruimte en het budget ervoor, dan kun je ook voor een set-up met twee banken gaan. Zo kunnen jij en je maat ieder languit op één van de banken gamen of televisie kijken. Uiteraard ga je zelf op de bank liggen waarbij je je hoofd het minst hoeft te draaien om naar het scherm te kijken; het blijft immers jouw mancave. Op het punt waar de twee banken elkaar ontmoeten kun je een klein tafeltje neerzetten waar jullie beide je biertje kunnen neerzetten en zonder overeind te hoeven komen weer kunnen oppakken. Niet alleen hebben jullie allebei een comfortabel plekje zo, wanneer je meer vrienden wilt ontvangen heb je voldoende zitplekken. Zo creëer je een goed uitgeruste mancave met een complete zithoek. Klinkt wel goed, toch?

Leer of stof?

Een leren bank heeft natuurlijk zo z’n kwaliteiten. Leer is stevig, vlekt niet snel, is koel en heeft een chique uitstraling. Allemaal pluspunten die de aanschaf van een leren bank het overwegen waard maken. Maar leer is en blijft de huid van een dier, en als moderne man is het niet vreemd om die overweging mee te nemen in je keuze. Wil je een aandeel hebben in het fokken en slachten van dieren voor menselijke consumptie? Zo niet, dan heb je ook de keuze voor een stoffen Chesterfield bank. Deze heeft dan weer het voordeel dat je er zonder schuldgevoel van kunt genieten. Daarnaast zijn stoffen banken heerlijk zacht, dus als je van lekker lui zitten houdt komt dat prima uit.

Leave a Response