FeaturedGadgetsNieuws

De Philips Hue: draadloze en persoonlijke verlichting

Danny Bijl1899 views
Philips Hue

De Philips Hue wint steeds meer terrein op het gebied van verlichting. Dit is een verlichtsysteem dat niet alleen draadloos is, maar ook nog eens persoonlijk in te stellen is. We zien dit steeds meer terugkomen in woningen en op kantoren. Persoonlijk in te stellen en te bedienen, door één persoon of door het hele gezin. De vele mogelijkheden maken verlichting met Philips Hue vernieuwend en gebruiksvriendelijk.

Vooruitstrevende techniek

Traditionele verlichting in huis wordt bediend door middel van een wandschakelaar, tijdschakelaar of een draadloze schakelaar met afstandsbediening. Allemaal leuk en aardig, maar zou het niet handiger zijn wanneer verlichting door middel van de smartphone te bedienen is? De lampen van Hue maakt dit mogelijk. Maar niet alleen wordt de verlichting aan-of uitgeschakeld door middel van de smartphone, ook kan de kleurintensiteit van de lampen hiermee bediend worden. Vooruitstrevende techniek.

Led-verliching: energiebesparend

De tijd van de gloeilamp ligt alweer ver achter ons. Spaarlampen zijn de zuinige variant van gloeilampen: deze zijn vijf keer zuiniger. Maar led-lampen zijn nóg zuiniger. Hiermee wordt er jaarlijks veel bespaard. Daarnaast geeft led-verlichting toch voldoende licht. Om te lezen of te klussen. De verlichting is handig aan te passen. Sterke of zwakke verlichting, functioneel of sfeer verhogend: op ieder moment de juiste lichtsterkte. Allemaal te bedienen door middel van de smartphone. Daarnaast kan ook de kleur bepaald worden. Wit, geel, groen, blauw of rood: door te experimenteren met verschillende kleurintensiteiten weet jij precies de juiste sfeer te bepalen.

Automatiseren van verlichting

Met de Hue lampen haal je gebruikersgemak in huis. De verlichting is niet alleen op afstand te bedienen en in te stellen, maar werkt ook volledig automatisch indien gewenst. De verlichting gaat aan zodra er iemand thuiskomt. De verluchting schakelt weer uit wanneer de laatste weggaat. Zo wordt nooit vergeten om de verlichting uit te zetten. Op vakantie? Schakel dan de verlichting in wanneer het jou uitkomt. Op afstand via de smartphone, Zo leid je inbrekers om de tuin. Kies voor verschillende tijden en laat lampen ook afwisselend in verschillende ruimtes branden. Ook kan je ervoor kiezen de verlichting aan te zetten op het moment dat je naar huis rijdt. Zo kom je in een verlicht huis. Dat geeft een welkom gevoel.

Eindeloze mogelijkheden

Met de Hue zijn de mogelijkheden echt eindeloos. De Hue-app maakt het mogelijk om de lampen te bedienen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een bridge. Deze verbindt de app met de lampen. De bridge werkt op wifi en maakt onderdeel uit van het thuisnetwerk. Per bridge kunnen maximaal 50 lampen aangesloten worden. Hue werkt op smartphones met Android 2.3 of later en op Apple met IOS 4.3 of later. Maximaal 10 verschillende toestellen (smartphones/ tablets) kunnen de Hue bedienen. Het is mogelijk om tot 90 scenes te creëren. Hiermee wordt de kleur van de lamp aangepast. Kies een kleur uit een foto van jezelf of van een voorgeprogrammeerde scene.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lampenonline.com.

Leave a Response