Gadgets

De selfiestick

Redactie MannenNieuws1321 views

Eerst liep alleen de Oost-Aziatische bevolking ermee maar in een mum van tijd heeft de selfistick zich uitgewaaierd over heel de wereld. De selfie op zich is natuurlijk helemaal niks, een toonbeeld van narcisme om dan nog maar te zwijgen van de ‘belfie’. Alhoewel de eerlijkheid gebied te zeggen dat die soms best leuk zijn. De selfie, we komen hem tegen in reclamespots, in songs en zelf ontkomen we er ook niet aan. De situatie kan ons niet maf genoeg zijn.

Catch the action
Waar het dus om gaat is de selfiestick, een verlengstuk voor je smartphone zodat je een foto van jezelf kan maken zonder dat je er als een snuffelend dier op staat. Wanneer we even verder denken kunnen die selfiesticks echter ook verdraaid handig zijn. Denk maar eens aan de mogelijkheid die het je biedt ergens onder of achter kijken. Dat kan in een machine zijn maar ook tijdens verkenningen of reddingsoperaties in ondergrondse gangenstelsels.

Tijdens het mountainbiken of anderzijds crossen kan je hem aan je stuur bevestigen om thuis te kunnen laten zien hoe spannend het was. Denk ook aan een docu van jezelf tijdens het klimmen, paragliden, skaten or name it voor spannende sport. Je armen zijn inderdaad te kort om dan je camera vast te houden en soms kan je dat ook beter maar niet doen. Wanneer het beeld van een net iets grotere afstand geschoten wordt krijg je daarnaast een veel betere totaalblik. Hoe meer ik er over nadenk hoe leuker ik de selfiestick ga vinden. Toch nog niet zo gek bedacht door die Japanners.

Leave a Response