Fashion

De verborgen spiritualiteit van de man

Redactie MannenNieuws1427 views

Mannen doen vaak een beetje lacherig over spiritualiteit. Een man is over het algemeen toch net iets nuchterder dan de vrouw en staat liever met beide benen op de grond. Toch is het verrassend wat spiritualiteit met je kan doen, juist ook bij jou als man. Je kunt namelijk spiritueel zijn en gewoon met beide benen op de grond blijven staan.

Kracht voor nu en in de toekomst
Het spirituele leven van de man is vaak een beetje verborgen of nog niet ontdekt. Deze verborgen kant kan een man echter door moeilijke omstandigheden heen helpen. Het leven van de man gaat namelijk niet altijd over rozen. Hoewel je dat misschien niet graag toegeeft, bijna niemand gaat het volledig voor de wind.

De winnaarsmentaliteit van de man
Het spirituele beeld van de man wordt vaak gedreven door de must om altijd te winnen. In alles altijd de eerste willen zijn. De man huilt niet, toont zijn echte emoties niet, maar is juist de sterkste. Totdat je een situatie meemaakt, dat je als het ware openbreekt. Dit kan bijvoorbeeld een overlijden zijn of een nare gebeurtenis die je mee maakt. Dan helpt deze winnaarsmentaliteit je niet verder op weg, maar zit het eerder in de weg.

Hoe word je een spiritueel zelfbewuste man?
Hoe dan wel? Hoe blijf je als man krachtig en sterk, maar kun je ook je kwetsbaarheid laten zien? Het gaat er in alles om dat de liefde centraal staat in je leven. Durf te luisteren naar je intuïtie en laat je niet altijd drijven door de zucht naar meer, beter of mooier. Leer tevreden zijn met wat je hebt en bouw aan een rechtvaardige en eerlijke wereld. Dat maakt niet alleen jouw bestaan, maar ook die van een ander veel mooier!

Leave a Response