LifestyleWonen

De villa van ‘Al Capone’ staat te koop voor 15 miljoen dollar!

Jaro1333 views
al-capone-2

Al Capone, oftewel Alphonse Gabriel Capone is een van de bekendste criminelen uit de geschiedenis. Deze ‘gangster’ was actief in de Jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en werd geboren in het New Yorkse Brooklyn. Later verhuisde hij naar Miami Beach waar hij een prachtige villa bewoonde. Deze villa staat nu, bijna honderd jaar later, te koop. Het huis is niet goedkoop, maar als wij miljonair waren hadden we het wel geweten! De foto’s van dit prachtige stulpje bekijk je hieronder!

Al Capone

Alphonse Gabriel Capone werd geboren in 1899 in New York. Al Capone was tientallen jaren actief als hoofd van een criminele organisatie en kon jarenlang zijn gang gaan. De politie had er wel weet van dat Al Capone criminele activiteiten uitvoerde, maar er was vaak gebrek aan bewijs. Uiteindelijk werd hij toch opgepakt en veroordeeld voor belastingontduiking. Dit is vreemd aangezien dit waarschijnlijk een van zijn lichtste vergrijpen is geweest. Hij was onder andere actief in het afpersen van casino’s, het verhandelen van vrouwen en de illegale alcoholhandel. Hij moest zijn straf uitzitten op het beruchte eiland Alcatraz. Hij kwam vrij in 1939 en stierf ruim 7 jaar later in zijn huis in Miami. Hij overleed op 47-jarige leeftijd aan een hartinfarct.

al-capone-mugshot

Lees ook: 4 tips voor het bouwen van een veranda!

93 Palm

Zijn villa in Miami draagt de naam 93 Palm en werd in 1922 gebouwd. In 1928 kocht Al Capone deze villa voor het luttele bedrag van 40.000 dollar en hij bewoonde dit huis tot hij overleed. Na het overlijden van deze wereldberoemde gangster heeft de villa meerdere eigenaren gehad en is het huis in waarde gestegen. In 1984 werd 93 Palm gekocht voor 75.000 en de toenmalige eigenaar heeft het huis compleet gerenoveerd. Nu, bijna 35 jaar later, staat de villa te koop voor ruim 15 miljoen dollar. Veel geld, maar dan heb je ook wat.

al-capone-1

al-capone-6 al-capone-5

Luxe

Al Capone hield wel van luxe en dat zie je terug in dit prachtige huis. Het huis staat op Palm Island, vlakbij Miami Beach en ligt pal aan het strand. Er ligt een gigantisch zwembad in de tuin en er ligt een steiger voor de deur waar je boot aangelegd kan worden. Daarnaast beschikt de villa over een stel prachtige veranda’s, waar je net als Al Capone van je Cubaanse sigaar kunt genieten, en een zwart gouden art-deco kamer. Heb jij een flinke smak geld en zou jij wel in het oude huisje van ’s werelds meest beruchte gangster willen slapen? Dan kun je via deze site meer informatie aanvragen. Ook kun je hier het ‘floorplan’ downloaden en eventueel een bezichtiging plannen!

al-capone-4

al-capone-3

Met wie zou jij hier wel willen wonen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response