Wonen

Dé vloer voor mannen anno 2019: een betonvloer

Dion1 comment1153 views
Betonvloer

Je woning is een afspiegeling van jezelf. Daarom kies je het meubilair dat bij je past en verf je je muren in een kleur waar jij je prettig bij voelt. Kun je je mannelijkheid kwijt in het interieur van je woning, dan moet je dat zeker niet laten. Uiteindelijk is thuis immers de plek waar je helemaal jezelf moet kunnen zijn. Maar hoe mannelijk is jouw vloer? Wil je een vloer die bij wijze van spreken het testosteron doet opborrelen, ga dan voor een betonvloer, dé vloer voor mannen anno 2019.

Industrieel is hot

Waarom is een betonvloer juist nu dé vloer? Omdat industrieel ‘hot’ is. Kijk maar eens rond je naar nieuwe horecagelegenheden die openen. Regelmatig zie je dat er gekozen wordt voor een rauwe, industriële setting. Een betonvloer past daar uitstekend in, want die zie je veel in magazijnen en plekken waar manueel werk wordt geleverd. Het kan ook jouw woning dat rauwe randje geven wat juist zo modern is.

Onderhoud is geen grote taak

Laten we wel wezen, dingen doen in het huishouden is niet een enorme bron van plezier. Je zit er dan ook niet op te wachten om een vloer in je woning te hebben die moeilijk schoon te maken en houden is. Omdat betonvloeren een strak oppervlak hebben en vrijwel naadloos zijn, is het schoonmaken van de vloer niet zo moeilijk. Je hoeft je niet druk te maken om vuil in naden om oneindig met de stofzuiger lopen te klooien om je vloer schoon te krijgen. Met een eenvoudige stofwisdoek aan een steel kom je al een heel eind. Laat de betonvloer afwerken met epoxybescherming of een beschermende lak om vlekken te voorkomen. Gebruik plakvilt onder je stoel- en tafelpoten om beschadiging aan de betonvloer te voorkomen. Voor verschillende manieren om je vloer tegen krassen te beschermen kun je uitstekend terecht bij Vloerglijders.

Betonvloer 2019

Grijs kan, maar hoeft niet

We denken bij beton natuurlijk meteen aan grijs. Dat is dan ook de rauwste, meest industriële kleur die je kunt hebben. Afhankelijk van je smaak kun je hier bewust voor kiezen. Maar het is niet zo dat je aangewezen bent op grijs wanneer je voor een betonvloer kiest. Het is mogelijk om een kleur door het beton te laten mengen om de vloer een andere tint te geven. Denk ook eens na over hippe kleuren als rood, groen en blauw. Creëer de sfeer die bij jouw stijl past.

Tijdloos en zowel modern als landelijk

Wij mannen zijn nu eenmaal niet van de tierelantijntjes. We vullen ons huis doorgaans niet met brocante, tapijtjes of sierkussens die afgestemd moeten worden op het interieur. Als wij iets leuk of mooi vinden, dan willen we dat het eenvoudig in onze inrichting past. Waar andere vloertypen een bepaalde sfeer of inrichting complementeren, is een betonvloer juist tijdloos en te combineren met verschillende stijlen. Een moderne, strakke inrichting past uitstekend bij een betonvloer, maar het is ook mogelijk om deze te combineren met een knusser, landelijk interieur.

Niet zelf aanleggen

Er is één tegenargument waar het de mannelijkheid van een betonvloer betreft, maar die is gelukkig maar eenmalig van toepassing. Als man zijn we natuurlijk kluskoning en wat we zelf kunnen doen, doen we zelf. Wij draaien onze hand niet om voor het leggen van kliklaminaat. Zelf een betonvloer aanleggen is echter niet een bijzonder goed idee. Je wilt immers niet met een ongelijke vloer komen te zitten. Dus voor deze ene keer moeten we de regie en de uitvoering uit handen geven aan iemand die er verstand van heeft en er  ervaren in is. Dat is jammer, maar je krijgt er wel een te gekke en zeer mannelijke betonvloer voor terug.

1 Comment

  1. Een industriële look is inderdaad hot. Ik zie het ook steeds vaker in tijdschriften voorbijkomen. Wij denken er ook over na om een cementvloer te laten storten. Het lijkt me ideaal doordat deze onderhoudsarm is!

Leave a Response