Automotive

De voordelen van een laadpaal bij je thuis

Redactie MannenNieuws588 views
De voordelen van een laadpaal bij je thuis

Ons land wordt internationaal gezien als een van de koplopers op het gebied van elektrische mobiliteit. Hoewel de autoverkopen in absolute aantallen de eerste twee kwartalen van dit jaar behoorlijk zijn gedaald door de coronacrisis, stijgt het aandeel van plug-in hybride’s en geheel elektrische voertuigen nog steeds. Dit bestond in juli 2020 namelijk al uit bijna zestien procent van de totale verkopen. Dit type auto’s hoef je niet af te tanken, maar moet opgeladen worden. De meest praktische (en stoerste) manier om dit te doen? Met een laadpaal thuis! Hieronder lees je alles over de voordelen daarvan, zowel voor particuliere als zakelijke rijders.

De stoerste en meest praktische manier van opladen: thuis aan de laadpaal

Voor het toenemende aantal elektrische voertuigen, zijn er ook steeds meer laadpunten nodig. Een laadpaal thuis is verreweg de meest populaire manier. Er zijn momenteel ongeveer 60.000 (semi-)publieke laadpunten, terwijl er naar schatting al meer dan 160.000 private laadpunten zijn.

Een laadpaal thuis heeft diverse voordelen. Zo kun je zelf gemakkelijk laden en ben je altijd verzekerd van een volle accu. ’s Avonds als je thuis komt van je werk nog op zoek moeten naar een vrije plek bij een publiek laadstation? Klinkt niet erg aantrekkelijk, toch? Je auto gewoon lekker op je eigen oprit of in je eigen garage opladen is een stuk stoerder én praktischer. Daarnaast is een laadpaal thuis ook nog eens goedkoper. Je betaalt namelijk alleen maar voor je eigen stroom. Helemaal voordelig wordt het overigens als je je auto thuis kunt opladen met elektriciteit die is opgewekt met eigen zonnepanelen.

Voordelen van een slimme laadpaal thuis voor zakelijke rijders

Voordelen van een slimme laadpaal thuis voor zakelijke rijders

Zakelijke rijders willen graag een goed inzicht hebben in hun verbruik. Een slimme laadpaal specificeert de laadkosten per voertuig in een maandelijks overzicht. Zo is het stuk gemakkelijker deze bij de eigen onderneming of werkgever te declareren. Door het gebruik van een eigen laadpas bij een slimme laadpaal wordt het verbruik van anderen niet meegerekend in de declaratie. Om van deze dienst gebruik te kunnen maken, is vaak wel een abonnement nodig. De kosten hiervoor bedragen (afhankelijk van de fabrikant) een paar euro per maand, maar bespaart je wel een hoop administratie.

Afgelopen jaar groot aanbod nieuwe stoere elektrische auto’s

Ben jij naar aanleiding van het vorig jaar geplaatste artikel ‘Dit zijn de stoerste elektrische auto’s van het moment!’ ook gaan nadenken over een overstap naar elektrisch rijden? Dit jaar hebben diverse merken nieuwe modellen geïntroduceerd die nog niet op dit lijstje voorkwamen. Volgens de RVO is bijvoorbeeld momenteel de Tesla Model 3 de meest voorkomende elektrische personenauto.

Leave a Response