Wonen

De voordelen van kunststof kozijnen

Redactie MannenNieuws1014 views
Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben niet het allerbeste imago. Het ziet er nep uit, het is het net niet, veel mensen hebben er een woordje over klaar. Dat was vroeger misschien zo, maar tegenwoordig zeker niet meer. Kunststof kozijnen zijn in de loop der jaren zo in kwaliteit verbeterd, dat ze niet meer te vergelijken zijn met de kozijnen van toen. We vertellen je graag waarom mensen tegenwoordig massaal voor kunststof kozijnen kiezen.

Onderhoudsarm

Tips om kunststof kozijnen te onderhouden? Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Dat is fijn, want wie kan er anders iedere drie of vijf jaar op een ladder klimmen om de houten kozijnen opnieuw te schilderen? Juist ja. Bij kunststof kozijnen is dat niet nodig. Je hoeft niet bang te zijn voor houtrot, want kunststof kozijnen zijn tegen alle weersomstandigheden bestand. Ze hoeven niet geschilderd te worden. Af en toe een doekje erover is genoeg om ze in goede staat te houden.

Hoge isolatiewaarde

We zitten er allemaal graag warmpjes en comfortabel bij. En we vinden het ook fijn als onze energierekening niet te hoog is. Kunststof kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde vanwege de lage U-waarde en meerdere luchtkamers. Hoe meer luchtkamers, hoe beter de isolatie omdat stilstaande lucht warmte minder goed geleidt. Ze houden de warmte goed binnen en zorgen ervoor dat je minder hoeft te stoken dan bij houten kozijnen. Als je daarnaast ook nog eens kiest voor HR++ dubbel glas, weet je zeker dat je bespaart op je energierekening. Dat is prettig, ook voor het milieu.

Duurzaam

Ben je graag milieubewust bezig? Kies dan zeker voor duurzame kunststof kozijnen. Ze gaan bijna een leven lang mee en kunnen volledig gerecycled worden. In deze tijd waarin we vaak en veel nadenken over hoe we onze planeet achterlaten voor de generaties die na ons komen, zijn kunststof kozijnen een verantwoorde keuze.

Geef inbrekers het nakijken

De robuuste stalen profielen in kunststof kozijnen, de 5-puntsvergrendeling, cilinders volgens SKG klasse 2, degelijk hang- en sluitwerk, glaslatten die aan de binnenkant zitten, het zorgt er allemaal voor dat inbrekers aanzienlijk vertraagd worden in hun poging om binnen te komen. Dat maakt dat kunststof kozijnen veiliger zijn dan houten kozijnen.

Allerlei kleuren

Voordelen van kunststof kozijnen

En last but not least, kunststof kozijnen zijn nagenoeg in alle kleuren leverbaar. Is een houtnerf een vereiste van je eega of ben je zelf bang de vertrouwde houtnerf te gaan missen? Niet nodig. Kunststof kozijnen zijn zelfs met een niet van echt te onderscheiden houtnerf leverbaar. Je zult het verschil niet merken!

Overtuigd? Vraag dan verschillende offertes aan om een goede deal te kunnen sluiten!

Leave a Response