Automotive

De voordelen van leasen

Dion833 views
Je hebt geen berg geld nodig om een auto te kunnen leasen.

Auto’s leasen, dat is toch iets wat bedrijven doen? Heb jij niet zo’n werkgever die jou een leaseauto aanbiedt, dan wil dat niet zeggen dat leasen voor jou geen optie is. Private lease voor particulieren, bijvoorbeeld bij Neerlandlease.nl, maakt het voor iedereen die er het inkomen voor heeft mogelijk om een auto te kunnen rijden zonder deze te moeten aanschaffen.

Vast inkomen, geen berg spaargeld nodig

De enige voorname vereiste – naast natuurlijk een geldig rijbewijs – om een auto te kunnen krijgen via een leaseconstructie is een vast inkomen dat voldoende is om je maandelijkse bedrag te kunnen betalen. Je hebt dus geen berg spaargeld nodig om een auto te kunnen rijden. Zou je geld moeten lenen om een nieuwe auto te kopen, dan is leasen een gunstigere optie. Niet lenen maar leasen dus!

Een gloednieuwe auto zonder grote investering

We willen allemaal natuurlijk het liefst in een gloednieuwe auto rijden. Maar het aanschafbedrag voor zo’n nieuwe auto kunnen we niet allemaal ophoesten. Lease je een auto, dan kun je in spiksplinternieuwe wagen rijden zonder een enorme investering te hoeven maken. Je betaalt een vast maandbedrag en spreidt op die manier eigenlijk de kosten. Zit je dus relatief krap bij kas, maar wil je wel goede sier maken met een mooie, glanzende bolide, dan is leasen een goede oplossing voor jou.

Geen onderhoudskosten, reparatiekosten of verzekeringspremie

Met een eigen auto moet je naast het aanschafbedrag en de verzekering ook rekening houden met onderhoudskosten en reparatiekosten. Dat kan je nog een aardige duit kosten, want er kunnen natuurlijk van allerlei gebreken of soorten schade ontstaan een aan auto. Lease je een auto, dan zitten deze zaken inbegrepen bij je vaste maandelijkse betaling. Loop je dus schade op, moet de auto gekeurd worden of zijn er technische problemen, dan hoef jij niet in de buidel te tasten. Ook hoef je niet zelf een autoverzekering af te sluiten en te betalen, want ook dat is inbegrepen.

Je hoeft geen eigen autoverzekering af te sluiten wanneer je een auto leaset.

Weten wat je maandelijks kwijt bent

Net als met je eigen auto, betaal je bij het leasen van een auto zelf voor de brandstof. Dat is een variabele die je zelf in de hand hebt. Maar afgezien hiervan weet je iedere maand precies wat je kwijt bent aan je auto wanneer je deze leaset. Je hoeft geen rekening te houden met het feit dat de auto door het gebruik minder waard wordt. Je hoeft niet vaak ook niet extra te betalen voor vervangend vervoer en pechhulp. Moeten je banden vervangen worden, dan maak je daar ook geen extra kosten voor.

Schadevrije jaren niet belangrijk

Heb je een eigen auto, dan heb je een autoverzekering waarbij gekeken wordt naar hoeveel schadevrije jaren je hebt. Voor elk jaar dat je geen schade claimt bij je verzekeraar krijg je een hogere no-claimkorting, tot een bepaald plafond. Dat betekent ook dat je als jonger persoon instapt met een relatief hoge premie, omdat je nog geen of weinig schadevrije jaren hebt opgebouwd. Dat kan een duur geintje zijn, helemaal omdat je je bij schade moet afvragen of je er wel verstandig aan doet om deze te declareren bij de verzekeraar (dus ook bij inbraak). Deze kwestie speelt niet bij het leasen van een auto. Daarom is een leaseauto een manier voor jongere chauffeurs om zonder hoge verzekeringspremie een auto voor deur te kunnen hebben.

Uitkomst voor mensen op hogere leeftijd

Ben je op hogere leeftijd, dan kan bij een beperkt budget leasen ook een uitkomst zijn. Geld lenen om een auto te kopen is op hogere leeftijd nu eenmaal moeilijker voor elkaar te krijgen, evenals het afsluiten van een autoverzekering. Dat wil echter niet zeggen dat er geen leeftijdsrestricties zitten aan het leasen van een auto. Vaak is er een leeftijdsgrens gesteld door lease-aanbieders. Meestal ligt die op 75 euro.

Niet je auto hoeven te verkopen

Wanneer je toe bent aan een nieuwe auto, hoef je niet eerst je eigen auto te verkopen. Dat kan een vervelend proces zijn, want je krijgt er vaak niet voor terug waar je op hoopt. De koper zal altijd zeer kritisch kijken naar de auto en zoveel mogelijk van de prijs af proberen te krijgen. Wanneer je lease-contract afgelopen is en je wilt een nieuwe lease-auto, dan hoef jij je dus niet druk te maken over wat er met de ‘oude’ auto moet gebeuren.

 

Leave a Response