KlussenWonen

De winter is bijna voorbij: 4 stoere tuinideeën!

Jaro1227 views
mannentuin

De grauwe winter in Nederland is bijna ten einde. Nog een maandje en we kunnen de fluitende vogels, knoppen in de bomen en de warmere temperaturen weer verwachten. Rond deze tijd van het jaar kiezen veel mensen ervoor om hun tuin eens even flink op de schop te nemen om er vervolgens een lange zomer van te kunnen genieten. Als je tuin toch van een make-over voorzien wordt, kun je net zo goed de broek aantrekken en er een stoere mannentuin van maken, toch? Wij hebben 4 ideeën op een rijtje gezet!

#1. Minimalistisch

Allemaal heel gezellig om verschillende zithoekjes te hebben in de tuin, maar hoe vaak zit je nu daadwerkelijk op al deze verschillende plekken? Juist! Je kunt beter kiezen voor tuinsets voor verschillende gelegenheden. Deze kun je in meerdere situaties gebruiken en wanneer je ze niet nodig hebt, dan zet je ze zo aan de kant. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige BBQ met vrienden, rustig een boek lezen in de ochtendzon, of lunchen op een zomerse middag!

#2. Verticaal tuinieren

Waar veel vrouwen het liefst een tuin vol met planten zien, zijn mannen meer van de ‘kale’ tuinen. Een goede tussenweg is het aanleggen van een verticale tuin. Door plantenbakken aan de muur of schutting te bevestigen vang je twee vliegen in één klap: jij de ruime tuin waar je met je vrienden gezellig een biertje kunt drinken en je partner de groene tuin waar ze heerlijk tot rust kan komen. Bovendien is het ook een stuk eenvoudiger om deze planten water te geven, je hoeft immers niet te bukken!

Lees ook: 3 ideeën voor een echte mannentuin!

#3. Hout

De materialen die je gebruikt in jouw tuin zijn er bepalend voor de uitstraling van de tuin. Voor een stoere look kun je het beste voor hout kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een lichte houtkleur die zorgt voor een groot contrast met de planten, of juist een donkere houtkleur die je tuin net even iets stoerder maakt. Hout is overigens ook prima te combineren met metalen of stenen objecten.

Lees ook: Jouw ideale mancave in de tuin!

#4. Kunstgras

In een tuin hoort natuurlijk gras te liggen. Niets lekkerder als heerlijk met je blote voeten in het gras lopen. Echt gras dient echter wel goed verzorgd te worden en vergt behoorlijk wat onderhoud. Een relatief goedkope optie is kunstgras. Kunstgras is bovendien erg eenvoudig om aan te leggen en je hoeft het verder niet te onderhouden. Zo kun je binnen no-time een lekker potje voetbal spelen met je maten!

Hoe ziet jouw tuin eruit? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response