Films & SeriesFeatured

Het derde seizoen van Kingdom komt eraan: rauwer, harder en aangrijpender

David1067 views
Kingdom seizoen 3

Eind 2014 konden we voor het eerst kennis maken met Kingdom: de serie die de wereld van Mixed Martial Arts (MMA) in beeld bracht op een manier zoals we die nog niet eerder hebben gezien. Kingdom draait om het leven van Alvey Kulina, een geharde voormalig MMA-vechter die tegenwoordig coach is en een eigen vechtschool heeft.

In zijn sportschool trainen ook zijn twee zonen Nate en Jay, die beiden getalenteerde vechters zijn, maar net als Alvey een instabiel leven leiden. Kingdom is een rauwe serie vol gevechten, conflicten en onderlinge drama’s. Na twee succesvolle seizoenen is vanaf 21 juli het derde seizoen van Kingdom in zijn geheel te zien bij Videoland.

Mannennieuws.nl mocht in samenwerking met Videoland alvast de eerste aflevering van het nieuwe seizoen bekijken en is onder de indruk.

Keiharde actie met een overtuigende diepgang

Ondanks de enorme populariteit van MMA, de meest brute vechtsport die er is, zagen we er tot de introductie van Kingdom maar weinig van terug op het witte doek en op televisie. Kingdom heeft hierin verandering gebracht en doet dit al twee seizoenen op indrukwekkende wijze. De serie is rauw, bruut en soms simpelweg grof, maar gaat nooit over de rand, waardoor hij geen inhoud verliest.

Het sterke scenario in combinatie met een sterrencast zorgt voor een serie die niet verveelt, niet in herhaling valt en langdurig een verhaal weet te vertellen dat boeit. Het derde seizoen trekt deze lijn van de eerste twee seizoen soepel door.

Antwoorden met vuisten

De mannen die centraal staan in de serie zijn niet van de gevoelige soort: ze antwoorden sneller met hun vuisten dan met een gezonde discussie. Dat brengt ze vaker in de problemen dan nodig en brengt veel spanningen in hun persoonlijke levens. De machocultuur onder de vechters staat bovendien onder druk, wat hen regelmatig in een lastig pakket brengt.

Zo probeert hoofdrolspeler Alvey (gespeeld door Prison Break-acteur Frank Grillo) met man en macht zijn gezin bij elkaar te houden en zijn sportschool in leven te houden. Dat lukt lang niet altijd, mede door de drugsproblemen van zijn zoon Jay (Jonathan Tucker) en zijn andere talentvolle zoon Nate (Nick Jonas), die in de knoop zit met zijn identiteit.

Alvey werkt bovendien samen met topvechter Ryan, die de ex is van zijn vriendin Lisa en bijzonder opvliegend is, maar ook noodzakelijk voor het voortbestaan van zijn vechtschool. Alvey heeft Ryan dan ook hard nodig, maar de aanwezigheid van Ryan in zijn leven zorgt ook voor frictie.

Heb je de eerste twee seizoenen van Kingdom nog niet gezien? Dan kun je deze volledig bekijken op Videoland.Leave a Response