Lifestyle

Deze 5 dingen zijn echt ‘not done’ wanneer je de 30 gepasseerd bent!

Jaro1057 views
mannen-boven-30

Voor iedereen komt het moment een keer: je wordt 30 jaar. Voor velen is het echt het moment dat ze zeker weten dat ze volwassen zijn, en dat ze hun streken als tieners en twintigers achter zich moeten laten. Toch kunnen er makkelijk een aantal gewoontes of levensstijlen meegenomen worden na je 30elevensjaar. Om echt volwassen te zijn, zal je er echter toch vanaf moeten! Zeker als je merkt dat je je nog steeds schuldig maakt aan de volgende dingen…

1. Er onverzorgd uit zien

Een van de grootste fouten en eigenlijk kan het echt niet meer. Zeker niet na je 30e. Hoe je eruitziet maakt nou eenmaal een grote indruk, vooral bij eerste ontmoetingen. Daarom moet dit op en top in orde zijn. Zeg daarom dus nee tegen de oude afgetrapte sneakers en de spijkerbroeken die hun kleur en model hebben verloren. Investeer in goede kleren en ga eens in de zoveel weken naar de kapper. Als jij laat zien dat je geeft om je uiterlijk, geef je aan dat je je zaakjes op orde hebt.

2. Ongezond eten

Op je studentenkamer met je vrienden wordt het je niet aangerekend als je een magnetronmaaltijd eet of naar de cafetaria gaat. Dit verliest echter zeker zijn charme als je eenmaal 30 bent. Je moet voor jezelf kunnen zorgen, en een goede en verantwoorde maaltijd klaarmaken hoort daarbij. Je gaat je fitter voelen als je normaal eet, en dat zal je terugzien over je hele lichaam. Stralende huid, minder dikke buik, etc.

mannen-boven-30-2

Lees ook: Een energieke man telt voor twee: 7 tips tegen vermoeidheid!

3. Ergens werken zonder doorgroeimogelijkheden

Op je 30ehoeft je carrière echt nog niet op zijn top te zijn, maar het is wel handig om ergens te zitten waar je je prettig voelt, en waar je genoeg kansen hebt om door te groeien. Een uitzichtloze baan is niet alleen slecht voor de motivatie, het haalt je eigenwaarde ook naar beneden. Het is toch hartstikke leuk om trots te zijn op je baan!

4. Geen financieel plan hebben

De maand overleven met je studentenfinanciering was de normaalste zaak van de wereld, maar als je eenmaal 30 bent verwachten anderen meer van je, en dat zal je zelf ook moeten doen! Je zal later toch een huis willen kopen, een kind willen opvoeden of een nieuwe auto kopen. Dit kan allemaal niet als je leeft van loonstrookje tot loonstrookje. Een beetje sparen, beleggen of investeren zal je wat meer ruimte geven in je latere uitgaven!

5. Niks weten van de wereld om je heen

De wereld stopt niet buiten jouw huis, en het is goed om daarvan op de hoogte te zijn. Kennis hebben van de politiek en van wat er momenteel speelt in de wereld is een absolute must. Tijdens een diner, feestje of borrel wil jij niet die man zijn die nergens iets van afweet. Kijk dus eens naar het journaal en koop de krant, in plaats van nog een spelletje FIFA spelen.

mannen-boven-30-3

Zijn we nog dingen vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response