Fashion

Deze horlogetrends mag je niet missen in 2023

Redactie MannenNieuws315 views
Deze horlogetrends mag je niet missen in 2023

Dat een horloge enkel en alleen voor ‘de tijd’ dient, is al lang verleden tijd. Uiteraard is een uurwerk een statussymbool, waar de bijhorende trends bij passen.
Omdat we willen dat je de nodige trends in het achterhoofd houdt, vonden we het essentieel dat ook jij, een toekomstige horloge koper, op de hoogte gebracht wordt van de horlogetrends die op dit moment spelen. Hieronder lees je dan ook dé horlogetrends die jou kunnen helpen bij de aankoop.

Conventioneel en vintage horloges

Een trend die we ieder jaar zien terugkomen, zijn de vintage horloges. Dit uurwerk zorgt voor een tijdloos karakter, waardoor je in iedere situatie met deze horloge kan flaneren. Kenmerkend voor dit uurwerk is een kleine kast, met een eenvoudig design in combinatie met een leren polsbevestiging, hierin zijn meerdere opties mogelijk. Van lichtbruin tot een zwart leren polsbevestiging. Wie een horloge vraagt die zowel in een formele setting als in een informele setting kunnen, heeft bij deze trend zijn/haar antwoord gevonden.

Klassieke horloge

Minimalistisch met voorkeur klassieke horloges, zijn nog steeds horloges die deze jaren een enorme groei kende. Logisch, want dit uurwerk past op iedere outfit waardoor het een essentieel accessoire wordt bij jouw outfit. We kunnen dan ook gerust spreken van een tijdloos karakter. Simpel maar toch geslaagd? Dat is een klassieke horloge!

Klassieke horloge

Horloges met een opvallende wijzerplaat

Dat de horlogesector nood had aan iets nieuws, is meermaals gebleken. Een standaard horloge met een gekleurde wijzerplaat is dan ook serieus gestegen in verkoop. Steeds meer mensen willen variatie en ‘iets anders’ dan een standaard horloge. Uiteraard is de kleur van de wijzerplaat essentieel voor de look van je horloge. Als je het echt goed wilt doen, is het zelfs mogelijk om bij deze horloge de gepaste outfit te kiezen. Hierdoor trek je de look en feel van je horloge door naar je kleren. Indien het budgettair mogelijk is, kan je zelfs meerdere van deze horloges aankopen via bijvoorbeeld Valmano.nl. Op die manier heb je voor iedere outfit de juiste kleur horloge!

Retro horloges met een sportief karakter

Het antoniem van een klassiek, conventionele horloge is toch wel deze trend. Met een retro horloge, haal je een uurwerk met de nodige ‘toeters en bellen’ in huis. Deze horloge heeft namelijk de nodige opties en gebruikskeuzes. Door een retro horloge met een sportief karakter te kiezen, zorg dat je dat dit prachtig uurwerk opvalt wanneer je je naar het werk gaat of in het straatbeeld opduikt.

Een upgrade van de smartwatches

Tiental jaren geleden was de smartwatch nog iets ondenkbaar. Vandaag de dag, is deze horloge niet meer weg te denken op de consumentenmarkt. Echter is het probleem dat deze qua look en feel, vaak een beetje te futuristisch overkomt. Gelukkig brengt de geüpgraded versie daar ieder jaar verandering in. Zo zijn de slimme klassieke horloges, een enorm grote trend geworden. Waardoor je de voordelen qua look eruit kan halen en de voordelen van het digitale, met een welbekende, slimme display.

Leave a Response