Lifestyle

Deze mensen werden flink rijk door crypto‘s

Dion1088 views
Crypto rijk worden

Het kan je niet ontgaan zijn dat de afgelopen jaren cryptovaluta als Bitcoin, Ripple en Ethereum een enorme vlucht gemaakt hebben. Het virtuele geld was een periode lang een uitstekende manier om je vermogen snel te laten groeien. Hoewel de enorme koersstijgingen er nu wel een beetje uit zijn omdat het niet meer zo is dat er tegelijkertijd een grote groep mensen op duikt, is cryptovaluta nog steeds een interessante investering waar je leuke winsten mee kunt boeken. Het dieptepunt werd immer bij de crash van begin 2018 bereikt, dus je zou zeggen dat het weer omhoog kan. Wil je zelf op de hoogte blijven van alles over cryptovaluta en crypto exchange, dan kun je daarvoor terecht bij Beste Bank. Wij geven je alvast een aantal voorbeelden van mensen die je voorgingen met het investeren in crypto’s en er flink rijk van geworden zijn.

Michael Novogratz: Ethereum

De Amerikaanse investeerder Michael Novogratz begon in 2013 te investeren in cryptovaluta. Hij boekte een enorme winst met de crypto Ethereum. Zijn vermogen wordt nu geschat op ergens tussen de 517 en 815 miljoen dollar. Hij is de armste crypto-investeerder in dit lijstje.

Brock Pierce: blockchains

Crypto

Brock Pierce werd niet alleen rijk van het investeren in cryptovaluta; hij werd in 2014 zelfs voorzitter van de Bitcoin Foundation. Hij wist handig in te spelen op blockchains als mede-opdrichter van Blockchain Capital, een zeer actieve durfkapitaalpartij in de wereld van cryptovaluta. Het vermogen van Pierce wordt geschat op 700 miljoen tot 1 miljard dollar.

Anthony Di Iorio: Ethereum

Anthony Di Iorio stond aan de wieg van de cryptovaluta Ethereum, die tegenwoordig ook ingezet wordt om mee te gokken. Gezien het succes van Ethereum, is het geen verrassing dat Di Iorio flink aan deze cryptovaluta wist te verdienen. Zijn vermogen wordt geschat op 750 miljoen tot 1 miljard dollar, net als dat van Brock Pierce.

Cameron en Tyler Winklevoss: Bitcoin

De tweeling Cameron en Tyler Winklevoss werden de eersten ter wereld die bitcoinmiljardair worden. Zij profiteerden optimaal van de hype die ervoor zorgde dat de waarde van de Bitcoin gigantisch omhoog schoot. Met dit geld hebben de gebroeders investeringen gemaakt in verschillende cryptobedrijven. Naar verluid bezitten beide broers ieder zo’n 800 miljoen dollar.

Matthew Roszak: Initial Coin Offerings

Matthew Roszak investeerde als een van de eersten in Initial Coin Offerings, met cryptomunten zoals Factom, Mastercoin en Maidsaif. Ook Roszak speelde in op de blockchain door mede-oprichter te zijn van een bedrijf in software voor zakelijke overeenstemmingen die gebaseerd worden op de blockchain. Het vermogen van Roszak is naar schatting tussen 900 miljoen en 1 miljard dollar.

Brian Armstrong: Coinbase

Brian Armstrong is voorname speler op de markt van cryptovaluta als CEO van het bedrijf Coinbase, een van de grootste op de markt. Coinbase is een platform voor beginnende handelaren in cryptomunten. Zij maken het mogelijk dat je met behulp van PayPal, creditcard of iDeal de cryptovaluta Bitcoin, Litecoin en Ethereum kunt kopen. Het vermogen van Brian Armstrong zou, net als dat van Matthew Roszak, rond de 900 miljoen à 1 miljard dollar liggen.

Crypto rijk

Matthew Mellon: Bitcoin

Matthew Mellon is een privé-investeerder die enorm binnenloopt op investeringen in de wereld van de cryptovaluta. Mellon heeft zich uitgesproken voor Bitcoin als een instrument om een ‘meer transparante en vrije democratie’ te bewerkstelligen. Ook het vermogen van Matthew Mellon zou tussen de 900 miljoen en 1 miljard dollar liggen.

Joseph Lubin: Ethereum en Bitcoin

De Canadese ondernemer Joseph Lubin is, net als Anthony Di Iorio, mede-oprichter van Ethereum. Daarnaast richtte hij ook ConsenSys op. Lubin profiteerde van zowel de explosieve koersstijging van de Bitcoin als die van zijn eigen cryptovaluta Ethereum. Zijn vermogen zou richting de 5 miljard dollar gaan. Lubin hoeft dus de rest van zijn leven alleen nog maar dingen te doen die hij leuk vindt.

Chris Larsen: gehalveerd vermogen, toch de rijkste

De rijkste man in de wereld van de cryptovaluta is Chris Larsen. Voor de crash van de cryptovaluta’s in 2018 bezat hij als gevolg van zijn eerdere investeringen in crypto’s 16 miljard dollar. Bij de crash verloor hij meer dan de helft van zijn vermogen, waardoor de arme man nog maar 7,5 miljard dollar over heeft. Hij zal er net van kunnen rondkomen.

Leave a Response