Films & Series

Deze dingen wist je nog niet over ‘The Sopranos’!

Jaro2589 views

The Sopranos, wie kent ze niet? Deze maffiafamilie uit New Jersey staat centraal in de gelijknamige televisieserie. Deze serie uit de jaren ’00 wordt door velen gezien als een van de beste series ooit gemaakt. Ben jij ook zo fan van Tony Soprano en consorten? Hieronder 5 dingen die je vast nog niet wist over deze geweldige serie!

The Sopranos

In deze maffiaserie volgen we de georganiseerde misdaad in het Amerikaanse New Jersey. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat de serie nog intenser maakt. Er verschenen in totaal 6 seizoenen en de serie won meerdere prijzen waaronder enkele Emmy’s. Hieronder de o zo lekkere intro van The Sopranos:

Lees ook: Dit zijn de 5 beste South Park afleveringen ooit gemaakt!

Wist je dit al?

Veel mannen, waaronder wijzelf, hebben deze serie meerdere keren gekeken. Ben jij een echte fan van The Sopranos en denk jij alles te weten over deze prachtserie? Hieronder 5 dingen die je wellicht nog niet wist!

#1. Geen serie, maar een film

Het oorspronkelijke plan was om een film te maken in plaats van een serie. Later kwam men hier (gelukkig) op terug en werd er een serie gemaakt van 6 seizoenen. Zijn wij even blij dat dit gebeurd is. Zie je al voor je? 6 seizoenen The Sopranos in een film van 90 minuten!

#2. Silvio = Tony

De regisseur wilde in eerste instantie dat acteur Steven van Zandt (Silvio in The Sopranos) de rol van Tony Sopranos zou spelen. Er waren echter wat twijfels aangezien van Zandt weinig acteerervaring had… Uiteindelijk werd voor James Gandolfini gekozen en vertolkte van Zandt de rol van Silvio, wat hij natuurlijk geweldig deed!

tony-silvio
Tony en Silvio

#3. Goodfellas

Mannen die van The Sopranos houden, houden ook van de film Goodfellas. Beiden behoren natuurlijk tot hetzelfde genre, maar er zijn meer gelijkenissen. Zo spelen er maar liefst 28 acteurs ui Goodfellas in The Sopranos. Wow!

Michael Imperioli in Goodfellas

#4. Tony Sirico

Een van de grappigste personages uit The Sopranos is Paulie Gaultieri. Deze ijdele maffiosi wordt gespeeld door Tony Sirico en het verhaal rondom Paulie is gebaseerd op het verhaal van niemand minder dan de acteur zelf. Voor zijn acteer carrière was Tony Sirico namelijk actief in het criminele circuit. De acteur heeft zelfs meer arrestaties als filmrollen op zijn CV staan; 28 arrestaties tegen 27 filmrollen.

#5. Dr Melfi

Ook het verhaal rondom de aantrekkelijke psychiater Dr Melfi is gebaseerd op een echt persoon. Zo heeft de schrijver van The Sopranos’s, David Chase, zich laten inspireren door zijn eigen psycholoog.

Welke feitjes zijn we vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response