Eten & Drinken

Dit Duits/Engelse biertje is verkozen tot het beste biertje ter wereld!

Jaro1265 views
hellas-lager

Welke man houdt er nou niet van een biertje op zijn tijd? Een heerlijk biertje met vrienden in de kroeg of gewoon lekker thuis op de bank tijdens het kijken van een voetbalwedstrijd. Voor veel mannen is dit zo’n beetje het toppunt van ontspanning. Er zijn natuurlijk enorm veel verschillende soorten bier en smaken verschillen. Veel mannen drinken graag een lekker witbiertje in de zon op het terras of een stevig donker biertje bij een winterse stoofpot. In de kroeg of in de voetbalkantine drinken we meestal gewoon pils maar ook diverse speciaal biertjes winnen daar aan populariteit. Van al dat bier kan er natuurlijk maar een de allerbeste zijn. Tijdens de uitreikingen van de Beer Awards is de Hofmeister Hellas als absolute winnaar van de titel: beste biertje ter wereld uit de bus gekomen!

Verschillende categorieën

Omdat er zoveel biersoorten in omloop zijn werden de biertjes tijdens de uitreiking van de prijzen in verschillende categorieën ingedeeld. Er zijn bijvoorbeeld categorieën zoals Strong Beer, Kriek Beer, Brown Beer, Pale Beer, Sour Beer en Dark Beer. In al deze categorieën werd een winnaar uitgeroepen maar er was maar een biertje dat de volle 5 sterren kreeg toebedeeld. Dit was de Hofmeister Hellas en dit bier uit de categorie Lager Beer kreeg dan ook de titel: World’s Best Beer.

Helder bier met een zachte smaak

Dan ben jij natuurlijk benieuwd naar de smaak van dit biertje. Volgens de jury van de Beer Awards is de Hofmeister Hellas een heerlijk en helder biertje met een zachte smaak. Met het maken van dit biertje laten de makers zien het brouwproces van een goede lager volledig in de vingers te hebben. En dit is makkelijker gezegd dan gedaan omdat lager bier een van de meest pure bieren is om te brouwen. Een klein foutje of minpuntje in het brouwproces blijft in een lager daarom nooit onopgemerkt. Hoewel de Hofmeister Hellas een zachte afdronk heeft en vrij makkelijk wegdrinkt, is de smaak behoorlijk gecompliceerd. De echte bierkenner zal bij de eerste slok onmiddellijk de kwaliteit herkennen maar ook voor relatieve leken is dit een heerlijk biertje.  Een lager is een ondergistend bier. Dit houdt in dat het gist in het bier tijdens het brouwen naar de onderkant van de ketel zakt. Voor het maken van de ‘perfecte’ lager worden door Hofmeister de beste ingrediënten gebruikt en deze worden op een ambachtelijke en professionele manier gecombineerd. Hoewel de naam Duits aandoet is de Hofmeister Hellas oorspronkelijk afkomstig uit Engeland. Tegenwoordig wordt het gerstenat echter wel in Duitsland gebrouwen waardoor dit biertje als Duits/Engels gekwalificeerd is.

hellas-lager-2

Lees ook: 9 redenen waarom bier beter is dan wijn!

Niet overal te koop

Als je zelf dorstig bent geworden van dit verhaal en snel een van die beste biertjes ter wereld wilt proeven, hebben we slecht nieuws voor je: de Hofmeister Hellas is niet bij de normale supermarkten in Nederland verkrijgen. Je kunt wel proberen een of meer flesjes op de kop te tikken bij de speciaalzaak of slijterij. Via het internet kun je zeker wat van deze heerlijke biertjes bestellen. Dan moet je uiteraard wel wat geduld hebben voordat je kunt proeven maar dat is de Hofmeister Hellas natuurlijk meer dan waard.

Wat is jouw favoriete biertje? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response