Eten & Drinken

Dit is goede betaalbare whisky

Tom van Pinxteren1750 views
Goede betaalbare whisky

De meeste mannen zijn wel geïnteresseerd in een goede betaalbare whiskey of whisky. Ja whisky is anders dan whiskey! Wanneer er wordt gesproken over een whiskey, dan is het gegarandeerd eentje van Ierse bodem. De Ieren hebben namelijk een E aan het woord toegevoegd. Hiermee moest het onderscheid duidelijk zijn tussen hun hoogstaande whiskey en de (volgens de Ieren) inferieure whisky van de schotten. In dit artikel worden een aantal varianten van de populaire sterke drank genoemd. Het zijn allemaal lekkere maar ook relatief goedkope whisky’s.

Betaalbare whiskey

Goede betaalbare whisky voor minder dan 25 euro

1. Jameson Irish Blended Whiskey

We beginnen gelijk met een whiskey. Jameson is een echt Iers merk. Voor 24,99 heb je een blend die fruitig is met een zachte kruidige afdronk. Een fijne goedkope whiskey.

2. Finlaggan Old Reserve Single Malt Scotch Whisky

Een betaalbare whisky uit Schotland. Het bijzondere is dat de Finlaggan Old reserve afkomstig is van in distilleerderij die geheim is gebleven. De smaak is echter geen mysterie. De whisky heeft een krachtig en stevig karakter met een lange afdronk. Een heerlijke goedkope single malt whisky. 

3. Bushmills Black Bush Single Malt Irish Whiskey

Terug naar Ierland. De Bushmills Black Bush heeft een vol karakter met fruitige tonen. De zachtheid van de whiskey is ongekend. De Bushmills is een absolute aanrader.

4. Four Roses Kentucky Straight Bourbon

Tijd voor een bourbon. Deze Amerikaanse whisky is gemaakt van mais. De Four Roses is ligt kruidig en heeft een zoete rokerige smaak. Het is zeker niet de beste whisky, maar voor het is een goeie whisky voor beginners. De zoete smaak is erg toegankelijk.

Goede goedkope whisky voor minder dan 35 euro

1. Bowmore Legend Single Malt Scotch Whisky

Bowmore was de eerste distilleerderij op het eiland Islay en een is daarmee een van de oudste van heel Schotland. Het is een heerlijke whisky met een licht rokerige smaak en een zoete toon. De Bowmore Legend Single Malt is zijn geld meer dan waard.

2. Jack Daniel’s Whisky Old NO.7

Het is de klassieke Amerikaanse whisky. Jack Daniels smaakt zacht en een beetje fruitig.  Onder rockers is het een must om te drinken. Alhoewel echte whisky drinkers het niet zullen toegeven, Jack Daniels is een goede whisky voor een goede prijs.

3. Glenfiddich Single Malt Scotch Whisky 12 years

Deze whisky erg goed verkocht. Hij zal ook vaak terugkomen in een whisky top 10. De gebalanceerde combinatie van kruiden en een fruitige smaakt is heerlijk. Deze Glenfiddich is een goede betaalbare whisky.

4. The Singleton Single Malt Scotch Whisky 12 Years

Deze Singleton heeft een zachte graanachtige smaak. Dit komt door het langzame en zorgvuldige proces tijdens de productie. Een uitstekende whisky voor een relatief zacht prijsje. 

Whisky vaten

De beste whisky voor minder dan 40 euro

1. Jura Single Malt Scotch Whisky 10 years

Nu de serieuzere whisky’s aan de beurt zijn, is de Jura aan de beurt. Het is een echte moderne whisky. De 10 jaar oude Jura is gerijpt op ex-bourbonvaten en vervolgens op ex-Olorosovaten. Bij de afdronk is een fruit, chocola, nectarine en koffie te proeven. Een moderne whisky voor de moderne man.

2. Glenmorangie Single Malt Scotch Whisky 10 Years 

Een zoete en complexe smaak met pittige tonen. De Glenmorangie hoort bij de beste goedkope whisky. Bijna 40 euro is natuurlijk best duur, maar de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt is zeer goed. Het is nou eenmaal een drank soort die vrij prijzig is.

3. Laphroaig Single Malt Scotch Whisky 10 Years

Weer een whisky van het eiland Islay. De speciale turf die bij het maken wordt gebruikt, geeft de whisky een speciale smaak. De smaak is vol, rokerig en zoet. Kortom, een heerlijke whisky voor een schappelijke prijs.

4. Glen Grant Single Malt Scotch Whisky 10 Years

Deze Glen Grant Single Malt is een erg populaire whisky. De hoge kwaliteit maakt hem het geld waard. Zeker voor serieuze beginners die ervoor willen gaan is het een fijn drank. De smaak is vol, intens, rond en heeft een zachte aromatische afdronk. Wil je een goede whisky kopen die relatief goedkoop is? Dan is tien jaar oude Glen Grant een absolute aanrader.

Whisky blijft over het algemeen een vrij prijzig drankje. In dit artikel zijn een aantal opties genoemd die redelijk betaalbaar zijn. Je kunt natuurlijk ook gewoon de whisky aanbiedingen van de Gall en Gall volgen. In ieder geval weet je nu welke goede betaalbare whisky er is. Lees in het volgende artikel wat de duurste whisky’s van de wereld zijn.

Leave a Response