Eten & Drinken

Dit zijn de 4 lekkerste drankjes voor in de winter

Jaro1181 views
winterdrankjes

Waar we in de zomer overrompeld worden met lekkere drankjes en vaak voor lastige keuzes staan, is het in de winter een stuk makkelijker… Zomers vliegen de mojito’s, radlers en rosétjes om je oren terwijl je ’s winters genoegen moet nemen met een glas rode wijn of een Irish coffee. Wij zijn even op onderzoek uitgegaan en kwamen erachter dat er ook in de koude wintermaanden heerlijke, bijpassende drankjes zijn. Wij hebben de 4 lekkerste drankjes voor in de winter op een rijtje gezet!

1 Eggnog

Om alvast in de kerstsfeer te komen: eggnog! Dit superzoete drankje telt weliswaar ontiegelijk veel calorieën, maar wanneer het buiten vriest smaakt eggnog maar al te goed. Het drankje wordt al sinds de 18eeeuw gedronken en vindt zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk. Tegenwoordig is eggnog vooral in de Verenigde Staten populair, maar ook in Nederland kun je het op sommige plekken krijgen. Ook kun je het natuurlijk zelf maken!

2 Mulled wine

Ben je rode wijn ook wel een beetje zat? Probeer dan Mulled wine eens! Deze gekruide, warme wijn wordt over de hele wereld gedronken en is een van de populairste winterdrankjes. Wat is het precies? Het is een verwarmde rode wijn met kruiden en fruit. Ze drinken het veel in Oost-Europa en er zijn tientallen verschillende soorten. De bekendste Mulled wine is Glühwein en deze heb je vast weleens gedronken!

winterdrankjes-2

Lees ook: Dit zijn de meest gewaagde wintersportbestemmingen!

3 Christmas Rum Punch

Martha Stewart heeft een overheerlijk recept voor deze Christmas Rum Punch. Het drankje is verrassend genoeg erg populair in Jamaica, maar ook in Nederland kun je dit drankje in meerdere varianten proberen. Pas wel op: door de rum slaat dit drankje verraderlijk snel aan!

4 Bombardino

We sluiten deze lijst af met een Italiaanse delicatesse. De Bombardino heb je vast weleens gezien tijdens je wintersportvakantie in Italië. Net zoals bij nummer 3 van deze lijst, slaat dit drankje letterlijk als een bom in. Het recept is eenvoudig: voeg twee gelijke delen Brandy en Advocaat toe en voilà, je hebt een Bambino! De beste Bambino’s drink je in de Dolomieten, waar jaarlijks vele mensen naartoe gaan om te skiën (en lekker te genieten van een Bambino dus!).

Wat is jouw favoriete winterdrankje? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response