AutomotiveKlussen

Dit zijn de 5 meest mannelijke beroepen!

Jaro3736 views
mannen beroepen 4

In de huidige maatschappij praten we eigenlijk niet meer over ‘mannenberoepen’ of ‘vrouwenberoepen’. Toch zijn er enkele beroepen die geschikter zijn voor een bepaalde sekse. Zo is de meerderheid van de werknemers in de verpleegkundige sector vrouwelijk en zijn mannen beter vertegenwoordigd in de bouwsector. Ben jij een echte alfa man of wil je er graag eentje zijn? Dan mag een echt ‘mannelijk’ beroep niet ontbreken. Daarom hebben wij de 5 meest mannelijke beroepen op een rijtje gezet!

1 Stukadoor

Werken bij een stucadoorsbedrijf is alleen voor echte mannen weggelegd. Een stukadoor is een expert op gebied van stuc-, plak- en pleisterwerk en muren kennen geen geheimen voor deze vakmannen. Als stukadoor dien je over bepaalde kwaliteiten te beschikken, zoals spierkracht, ruimtelijk inzicht en het werken boven je macht. Wij mannen (sorry vrouwen) beschikken over het algemeen over bovengenoemde kwaliteiten wat dit beroep een echt ‘mannenberoep’ maakt.

mannen beroepen 3

2 IT-medewerker

Ook bij het werken in de IT-sector zien we voornamelijk mannen terug. Vrouwen zijn simpelweg over het algemeen minder geïnteresseerd in deze branche, wat ervoor zorgt dat een groot percentage IT’ers mannelijk is. Onderbroekenlol en vrouwenpraat zijn dingen die in de kantine dus veelvoudig voorkomen. Ben jij sociaal en technisch aangelegd? Dan is werken in de IT-sector echt iets voor jou. Je zult binnen no-time nieuwe vrienden maken en wie weet ontstaat er wel een echte ‘bromance’.

3 Vrachtwagenchauffeur

Laatst schreven we een artikel over een onderzoek dat aantoont dat mannen beter zijn in navigeren dan vrouwen. Deze discussie is dus al geweest en zullen we niet opnieuw aankaarten. Dit neemt niet weg dat de meerderheid van de vrachtwagenchauffeurs mannelijk is. Mannen vinden het nu eenmaal leuker om uren in de wagen te zitten. Bovendien heb je als vrachtwagenchauffeur ook flinke spierballen nodig. Vaak vervoer je zware materialen en je moet natuurlijk ook assisteren bij het laden en lossen van de wagen. Geen beroep voor een vrouw van 1,65 dus!

mannen beroepen 2

4 Barbier

Baarden zijn een echte trend aan het worden. Tegenwoordig heeft elke man, indien mogelijk, een flinke baard. Dit heeft als gevolg dat de barbieren als paddestoelen uit de grond schieten. Een echte man gaat niet meer naar de kapper, nee een echte man gaat naar een barbier en laat gelijk zijn baard bijknippen. Hoewel nergens staat dat een vrouw geen barbier kan of mag zijn, moeten wij de eerste vrouwelijke barbier nog tegenkomen…

mannen beroepen

5 Automechanieker

Wie heeft er als klein jongetje niet met speelgoedauto’s gespeeld? Veel mannen groeien op met een passie voor auto’s en alles wat aangedreven wordt door een motor. Dit heeft als gevolg dat de meeste automechaniekers mannelijk zijn. Een beroep voor echte mannen dus. Bovendien vinden veel vrouwen dit ook een sexy beroep voor mannen. Niets is aantrekkelijker als een ongeschoren man voorzien van tatoeages, ruikend naar benzine.

Wat is een echt ‘mannenberoep’ volgens jou? Laat het ons weten in de comments hieronder

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response