Lifestyle

Dit zijn de 5 meest mannelijke hondenrassen

Jaro2085 views
mannen honden

In Nederland hebben ongelofelijk veel huishoudens een hond als huisdier. Volgens de laatste berekeningen zijn er ongeveer 1,5 miljoen honden in Nederland, die worden gehouden als huisdier. Wat voor hond iemand wil, is natuurlijk heel persoonlijk. Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat mannen en vrouwen vaak een ander soort hond willen. Veel vrouwen nemen bijvoorbeeld een Chihuahua, terwijl mannen vaak kiezen voor een iets stoerder ras. Toch is het niet alleen afhankelijk van het geslacht, waar je je keuze op kunt baseren. Het heeft natuurlijk ook met je persoonlijkheid te maken. Daarnaast is de energie en de grootte ook van enorm belang bij het kiezen van een hond. In dit artikel zullen we je een aantal tips geven voor de meest ‘mannelijke’honden. We hopen dat je zo beter een beslissing kunt maken over welke hond jij het beste kunt kiezen!

De Ridgeback

Een van de bekendste hondensoorten ter wereld is de Ridgeback. Deze Afrikaanse Leeuwenhond is de perfecte kameraad om te hebben als man. Opvallend aan de hond is dat hij een soort hanenkam op zijn rug heeft. Met zijn gespierde uiterlijk en stevige, sterke poten is hij het ideale hondenras voor een echte man. Bovendien is hij ook nog eens erg slim. Wel is het belangrijk dat je de hond goed opvoedt. Deze honden werden in het verleden gebruikt als jachthonden en ze hebben dus een erge drang om te jagen!

mannen honden 2

De Zwarte Labrador

De Zwarte Labrador is een hele lieve hond, die erg goed is met kinderen. Hij vindt zijn oorsprong in Canada, wat ook goed terug te zien is aan het lichaam van de hond. De Zwarte Labrador heeft namelijk opvallend brede poten, waarmee hij goed kan zwemmen in koud water. Ook is het mogelijk deze hond aan te leren om bijvoorbeeld in het water gelegen netten terug te slepen naar de boot of de kant. Het is bekend dat ze goed luisteren en dat ze speels zijn, dus niets is leuker dan met deze hond een ommetje maken in het nabijgelegen park.

De Duitse Herder

De Duitse Herder is natuurlijk bekend, omdat hij vaak door de politie wordt ingezet om criminelen te identificeren, te helpen bij rampen en dingen op te sporen. Ze hebben een uitstekend reukvermogen en zijn erg loyaal aan hun baas, waardoor de Duitse Herder zich uitstekend leent voor dergelijke mannelijke taken. De hond heeft een sterk karakter en ook een sterk lichaam, waardoor het de ultieme kameraad is voor een man. Ze vinden het belangrijk om hun territorium te verdedigen. Met een Duitse Herder aan je zij zal je dus niet snel iets overkomen!

Rottweiler

Hoewel deze hond misschien niet het beste imago heeft onder de hondenrassen, is het zonder twijfel een van de meest lieve en loyale honden die er bestaan. Het probleem is echter dat ze vaak niet goed zijn opgevoed, waardoor ze nogal eens agressief kunnen worden. Wie deze hond goed traint, opvoedt en laat wennen aan verschillende situaties en mensen, heeft een vriend voor het leven.

mannen honden

Lees ook: 8 tips voor de perfecte verzorging van jouw hond!

Engelse Mastiff

Deze enorme en sterk hond is de ideale vriend voor een stoere en energieke man. Vroeger werden deze honden ingezet om te vechten tegen beren, dus je kunt wel bedenken dat ze een erg sterk lichaam hebben. Wel hebben ze relatief veel beweging nodig, anders worden ze heel lui. Dus als je houdt van bewegen, is dit je ideale vriend.

Wat is jouw favoriete hondenras? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response