Lifestyle

Dit zijn de 6 rijkste mannen ter wereld!

Jaro1025 views
rijkste-mannen-ter-wereld

Rijk zijn, welke man wil dit nu niet? Geld alleen maakt natuurlijk niet gelukkig, maar wanneer je geen geldzorgen hebt dan is het leven natuurlijk wel ietsje eenvoudiger. Niet om je te voorzien van een realitycheck, maar meer om je te inspireren: Dit zijn de 6 rijkste mannen van de wereld!

Rijkste mensen ter wereld

Wij zouden Mannennieuws niet zijn als we ons niet zouden focussen op de rijkste mannen ter wereld. Hoewel het praktisch gezien weinig uitmaakt. De rijkste vrouw ter wereld is namelijk Francoise Bettencourt Meyers en zij staat met 52.4 miljard dollar op de 13eplaats van de allerrijkste mensen ter wereld. Wij hebben hieronder de 6 rijkste mannen ter wereld op een rijtje gezet!

6 Larry Ellison

Op de 6eplek van dezel ijst staat Larry Ellison. Hij is co-founder van de Oracle Corporatie en tot voorheen was hij ook de CEO van dit bedrijf. Oracle is één van de populairste techbedrijven ter wereld en bij dit bedrijf werken meer dan 140.000 mensen. Zijn vermogen? Het vermogen van Larry Ellison wordt geschat op 64.1 biljard Amerikaanse dollar.

5 Amancio Ortega

Op de 5eplek vinden we de Spanjaard Amancio Ortega. Hij is een zakenman en oprichter van de ‘Inditex Fashion Group’. Dit zegt je waarschijnlijk in eerste instantie niets, maar dit is het bedrijf achter de populaire winkelketen ‘Zara’. Amancio Ortega zat al een tijdje in de top 10 rijkste mensen ter wereld, maar sinds kort staat hij dus ook in de top 5. Door de schommelingen op de Amerikaanse beurs van afgelopen jaar is hij dus een paar plekken gestegen. Hoewel Ortega zelf ook zo’n 11 miljard dollar verloor afgelopen jaar… Zijn nettowaarde? Maar liefst 67 miljard Amerikaanse dollar(!).

4 Warren Buffet

Een plek hoger vinden we de Amerikaanse Walter Buffett terug. Buffet is de meest succesvolle investeerder van de wereld. Vele beleggers en investeerders kijken op tegen deze man. Met name omdat Buffet altijd heel gewoon gebleven is. Zo woont hij nog steeds in het huis dat hij kocht voordat de miljarden binnenstroomden. Zijn netto waarde wordt geschat op 82.7 miljard Amerikaanse dollar.

3 Bernard Arnault

Op de derde plek van deze lijst met rijkste mannen ter wereld staat Bernard Arnault. Arnauls is de CEO van LVMH, oftewel ‘Louis Vitton Moet Hennessey’, het bedrijf achter merken Louis Vuitton en Moet Hennessey. Door de kledingverkoop en drankverkoop van Champagne en Cognac is Arnault stinkend rijk geworden. Waar hij in 2017 stond hij op de 14e plek en dit jaar mag hij zich de op twee na rijkste man noemen. Wat is hij waard? Zo’n 84 miljard Amerikaanse dollar!

rijkste-mannen-ter-wereld-LV

Lees ook: Dit zijn de 9 rijkste mannelijke YouTubers ter wereld!

2 Bill Gates

Op de tweede plek vinden we een bekende miljardair: Bill Gates. Het zal je waarschijnlijk niet verrassen dat Gates in de top drie staat van de rijkste mannen ter wereld. Als oprichter van Microsoft was Gates jarenlang de allerrijkste man ter wereld. Hij richtte het computerbedrijf in 1975 op en Microsoft is vandaag de dag het grootste pc-software bedrijf ter wereld. Afgelopen jaar vergrootte hij zijn vermogen met 10 miljard dollar en dat brengt zijn totale netto waarde naar 98.3 miljard Amerikaanse dollar. Maar Bill Gates is dus niet meer de rijkste man ter wereld. Nu dus de vraag: Wie is de rijkste man ter wereld?

rijkste-mannen-ter-wereld-gates

1 Jeff Bezos

De allerrijkste man ter wereld is Jeff Bezos. Oprichter en eigenaar van één van de grootste bedrijven ter wereld: Amazon. Wat begon als een simpele online boekwinkel groeide uit tot een wereldwijd populaire webshop. In 2018 voegde Bezos maar liefst 40 miljard dollar toe aan zijn vermogen. Wat is deze man waard? Een schokkende 145.3 miljard Amerikaanse dollar. Hij is de eerste man ooit die de ‘100 miljard dollar grens’ overschrijdt. Dit maakt hem dus ook gelijk de rijkste man ter wereld die er ooit geweest is. En naar verwachting wordt deze man in de komende jaren alleen nog maar rijker.

Wie is de rijkste man van Nederland?

Maar hoe doen wij Nederlandse mannen het nu op dit gebied? De rijkste mensen van Nederland kun je jaarlijks terugvinden op de Quote 500 lijst. Wie is de rijkste man van Nederland? Dit is Frits Goldschmeding, de oprichter van het bekende uitzendbureau ‘Randstad’. Zijn vermogen wordt geschat op 4.8 miljard Amerikaanse dollar. Het unieke aan de situatie in Nederland is dat de allerrijkste Nederlander op het moment een vrouw is. Namelijk Charlene de Carvalho-Heineken. Zij is de dochter van Freddy Heineken en op het moment is zijn grootaandeelhouder van Heineken. Haar vermogen? 12.8 miljard euro!

rijkste-mannen-ter-wereld-heineken

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response